< Till bloggens startsida

Fredag igen

Varit lat säl på att skriva, men utandator hemma så känns det inte lika cosy. Sitter bredvid glosögda dataspelare på skabbigt svindyrt internetställe. Men jag lever i alla fall, och mår helt ok. Firat ledigheten med yoga och öl, en kombination som faktiskt funkar, om än för ett kort tag. Man hinner liksom komma igen tills kvällen startar. Nästa vecka är det slut med det här, kan inte ens tänka mig själv på ett kontor just nu. Kan inte riktigt tänka mig någonstans just nu, vill bara sitta med mina tankar, varva med lite input från vänner och inte göra mycket alls. Latmaggan.

Söndag

Fredagkvällen var minst sagt skum. Kändes som om alla försökte att vara glada, men det var inte precis ett gäng med muntra typer precis. I går var jag bara hemma, tog det lugnt, kände mig på något konstigt sätt väldigt nere, som om det för första gången gick upp för mig på riktigt att det kommer det  kommer att ske en massa förändringar. Positivt såklart men skrämmande så att jag får andnöd. Har aldrig känt mig så otroligt ensam tidigare, som om jag flyter omkring i en jolle med hål i botten på Världens Största Hav. Bara jag lyckas plugga igen de där jäkla hålen och håller mig flytande...


Stenad lunch

Det blev en lunchjoint på Kadinski och jag känner mig vimsigast i hela världen. Väldigt skönt att sitta på en stol, kan inte tänka mig att resa mig på ett bra tag. Utan sitter nog här och fortsätter att inte vara så snabbtänkt ett tag till. Herregud, kan inte ens skriva ordentligt, jag återkommer när hjärnan har kommit tillbaka.


4 timmar kvar

Det blev några öl på Schuim med Chantal, Sue och Sheekila. En vovve hamande i knäet och kvällen var..ölfylld.  Somande ändå hyffsat tidigt och nu sitter jag här... sista dan på jobbet. Alla är så ledsna över att jag slutar, men för att vara ärlig så tror jag inte att de skulle vara överlyckliga om jag stannade. Så är det alltid; man glömmer bort vad man har tills man inte har det längre.

Nu börjar det gå upp för mig hur mycket alla betyder för mig; jag har ändå jobbat med dem i 1 ½ år. Vi har tjaffsat, bråkat, intrigerat, skrattat och gråtit oss igenom den här tiden. Ett kontor fullsmockat med tjejer, snacka om att man har fått skinn på näsan.

Olyckskorpen Maud  deklarerade höglutt att hon inte tror att jag kommer att klara det, Jeannita som alltid håller med Maud nickade såklart instämmande. Maud passade även på att med elak min undra vad jag skulle hitta på med min lilla pensel till hårtofs. Hmm. För att inte vara elak; vissa personer kommer att saknas mindre än andra.


Det blev ingen frukostjoint, men vi tar det på lunchen, kommer att bli en soft eftermiddag.


Fredag hela veckan

Drinkar med Sue och Chantal efter jobbet, är så sugen på en varm Irish coffee med massor av grädde på toppen. Så får det bli.  Känns verkligen som om jag blir avfirad hela veckan. Men som sagt, nästa vecka blir en renlevnadsvecka, bara nyttig mat och promenader.

Kontoret leker "hela have stormar" och alla bråkar emd all. Konflikten om vem om skulle gå till posten varade i 40 minnuter. Produkltivt. Känns konstigt att stå utanför allt, annars är jag ju ganska duktigt på att tycka något om det mesta.


Jointar och sista dan

Det skandinaviska teamet har bestämt sig för att parta upp min sista dag genom att mötas hos mig i morgonbitti för en morgonjoint. Funderar på att bjuda alla på space cakes men det kanske är att ta i lite väl mycket... Ett helt kontor med fluffisar, åh det skulle vara himla kul. Jag behöver j inte oroa mig för några konsekvenser, inte för min del i alla fall.

 I och för sig, långfredag är ju ändå långfredag och något ska man ju roa sig med....Vi får se hur det blir, en sak är i alla fall säker; jag tänker absolut lämna hjärnan och tankeverksamheten hemma och bara ha kul.Ahhhh, får ont i magen när jag tänker på att det bara är en dag kvar här. Förresten konstigt att vi jobbar på Långfredagen, alla verkar vara lediga på Jesus självaste dödsdag. Inte precis ekonomiskt att låta oss jobba, telefonen kommer i vilket fall som helst inte att gå varm....

Jag gör mest ingenting, känns lite som att sitta av tiden. Vissa dar finns liksom inte så mycket att säga....som min brors rinkebykompis sa "jag fattar ingenting om ingenting". Precis så känns min dag idag.Det regnar och känns inte alls att våren är på väg. Snarare som om den gjorde en tvärvändning och bestämde sig för att gå i ide ett par veckor till.

Jag hoppas att solen tittar fram till mina lediga dagar!


image102

Snart hem

Efter varm choklad och massor med vatten så är denna onsdag riktigt arbetsbar. Har så här de sista dagarna varit väldigt produktiv. Nu skulle jag vilja gå hem, dra en filt över mig och äta goda saker hela eftermiddagen ackompanjerat till skräp-tv. Kvällsplanen känns redan avgjord!


Det är konstigt att jag inte kommer att gå hit till kontoret nästa vecka. Så mycket förändringar på så himla kort tid, tom lägenhet och ett nytt jobb. Det känns som om det i slutändan endast kan komma positiva saker ur det, men just nu känns det sorgligt på något sätt. Som om jag påbörjar ett nytt kapitel och lämnar en hel hög med erfarenheter och känslor bakom mig. Den dröm jag hade om Han och jag är krossad och nu måste jag skrapa ihop spillrorna av mig själv och bara Börja Om. Igen.
Glad baksmälla

Oj, oj oj vilken kväll det blev. Emelie, Lisa och Chantal tillsammans med rosévin öl och nachos på mina 17 kvadrat. Det var  precis vad jag behövde, bara få garva med tjejkompisar. Lisa däckade på soffan, jag somnade efter ett helt paket rökt lax, nachos och choklad i sängen som en liten hög. Vaknade med dunkande tinning men lyckades faktiskt hälla i mig minst en liter citronvatten och nu känns det faktiskt ok, även om jag ser ut som om jag... drack vin igår.

Ikväll blir det långpromenad, ännu mera lax och massor med sömn. Sen är jag på topp igen!


3 dagar kvar på jobbet, dagarna går så fort och det otroligt typiskt att allt känns så harmoni på jobbet precis när man ska sluta. Men antagligen skulle inte den känslan ha infunnit sig alls om det vore så att jag skulle jobbat kvar...


Solen lyser i dag och jag tänker lysa ikapp med den. Jag är hungrig som en bäver, måste springa till affären och handla någonting riktigt gott!


Snurrmaggan...

Är en utvilad, glad en.

Det ska bli så himla trevligt idag, Emelie kommer hem till mig, vi ska dricka lite vin , snacka strunt och bara ta det lugnt.


Känslan jag bär på är så dubbel, vemod, sorg, lättnad och ett inre lugn.

All stress som jag burit på de senaste veckorna har runnit av mig, i morse vakande jag tidigtoch yogade en halvtimme. Bara det! Att faktiskt ha min Egna Tid Att Andas. Jag inser nu att det betyder mer än vad jag tidigare insett.


Det sista han gjorde innan han åkte igår var att slicka kontokortet ordentligt, det kunde ju ha fastnad en liten smula av ett rus. När han flinade och sa "sorry about that" så kändes allt väldigt defenitivt. Jag gick sönder inombords, precis som hans näsa...

Nu vill jag bara ta hand om mig själv; äta alx och avocado, göra ansiktsmasker, promenera och framförallt skratta.


Ensam i röran

Han har åkt och åter igen lämnat mig i röran och med krossat hjärta. Jag lär mig visst aldrig... Men denna gång kommer att bli annorlunda, för till skillnad från tidigare så är allt glasklart; jag inte bara tror att jag vet vad jag behöver, jag VET vad som gör mig glad. Jag har även på ett skoningslöst sätt (åter igen) lärt mig vad som inte gör mig glad.

Jag kommer garanterat att njuta av dena måndagkväll, ska inte göra någonting. Bara äta lax och choklad, kanske göra en ansiktismask. Har varit otroligt segt hela dagen idag, känns som om jag itne har sovit på flera dagar och ändå så somnade jag tidigt igår. Det känns på något sätt som om jag börjar om och det känns väldigt bra. Nu börjar resan till att bli den Hela Snurrmaggan med livet framför mig.

Jag känner mig lättad och sorgsen på samma gång, men hur smärtsamt det än känns nu så vet jag att sorgen kommer att bytas ut och jag kommer att kunna skratta igen. Och jag har sett på nära håll hur en kärleksfull smart person förvandlas till en slav under droger. Det är konstigt att jag har vant mig vid att prata med någon vars humör enbart beror på vilket rus eller bakrus han befinner sig i....


valiumvaken

Tog till och med en halv valium igår för att kunna sova, för jag kände mig så tom och ledsen att ingen kan förstå. Drack några öl med Emelie och Lisa, och det slog mig så hårt hur jobbigt allt är när deras pojkvänner kom och mötte upp för en sista öl. Jag är ensam, jag gör allt ensam och framförallt sörjer jag ensam...

 Det sista jag tänkte innan jag somnade var att det kommer att bli ett helvete att få bort mascaran om jag inte sminkar av mig. Tår-rinnande svart under ögonen ingen hit. Men har i alla fall fått bort det värsta. 
Ringde in till jobbet, blir sen idag. Han åker till Sverige och jag hoppas att vi kan säga hejdå utan en massa turbulens....att saker kan förändras på en så kort tid, för några veckor sedan var det Han och jag mot (eller med) världen, nu är det bara jag...

Pappa har repat sig, det känns väldigt skönt. Jag hoppas nu bara att han tar det lite lugnt och inte stressar runt som en tok. Jag saknar honom och skulle för en sekund bara vilja få känna att jag är skyddad från allt ont i hela världen till tonerna av hans flöjtspelande. Precis som När Jag Var Liten.

Sändag kväll

Ibland är livet skit... och då är det riktigt skit. Varför är det så svårt att bara få vara i en omständighet där man känner sig älskad? Och varför drog jag från Sverige? Jo, för att jag inte orkade med min stackars familjs alla diagnoser, kände mig som ett hembiträde som Tog Hand Om Alla. Och vad gör jag nu? Min energi är slut och jag kan inte andas och ta hand om mig själv....
 
Plus i kanten dock för öldrickande med Lisa, Emelie, Canon och Tim. Men just nu vill jag bara ha Mitt Liv Tillbaka. Tack.

God morgon

Fredagen var väldigt lugn, lite vin och mat hemma innan jag föll pladask i sängen och somnade som en säl. 


Pratade med pappa igår han hade svimmat och kräkts under en repetition och jag blir så himla rädd eftersom han i mitt huvud är odödlig och ingenting skulle kunna få honom ur balans. Pappa är min stora hjälte och jag får psykbryt av blotta tanken på att han kan dö. Det går helt enkelt inte.

Fredagmorgon- en fredlig morgon

Morgonstund har guld i mun, åtminstone koffein och nikotin. Somnade om till slut nu känner jag mig riktigt utvilad. Den här helgen ska gå i Vilans och Rekreationens tecken... vi får se hur länge det varar. Jag sa ju samma sak förra helgen och det slutade ju med stora hallabalot. 

Jag har aldrig varit någon riktig påskfirare. När jag var liten var det ett av få tillfällen då man kunde glänsa med att vara skilsmässobarn eftersom man fick två påskägg. Tills pappa kom på att man kan göra nyttiga påskägg, typ boring med russin och grejer. Då räknades bara mammas, men å andra sidan var jag typ 15 då så påskäggets bästföre-datum var väl ändå över. Men jag vill fortfarande ha påskägg. Och får jag inget så köper jag ett till mig själv. Och gömmer ett åt mig själv (får ta en dag då närminnet vacklar). Så det så.

Nu vill jag bara att våren ska komma igång, Herregud, Amsterdam borde ju vara tulpaner och solsken nu ,men istället blåser man nästan bort så fort man går ut. Dessutom är det väldigt fuskigt att holländarna inte firar (säger man firar? Klingar absurt på något sätt) Långfredagen. utan hedrar Jesu död och uppståndelse och allt vad det är med att låta svetten lacka på jobbet. Men eftersom jag jobbar med den skandinaviska marknaden så kan jag glatt nog se fram emot ett par riktigt lugna sista dagar innan jag slutar. 

Mitt i natten

Varför kan jag inte sova? Därför att tankarna far okontrollerat i huvudet och jag kan förstå att dessa timmar på dygnet anses vara de mest ångestladdade. När jag var yngre och extrajobbade på ett äldreboende så var det faktiskt så att människor oftast dog den här tiden på dygnet, eller snarare mellan 3 och 4 på natten. Bara för att parta upp stämningen lite. 

Jag pratade med de på jobbet om vad man helst skulle göra om man inte var beroende av de där pengarna. jag skulle åka omkring på festivaler och sälja pannkakor. De skrattade åt mig, men faktum är att livet behöver väl inte vara mer komplicerat än så. Egentligen? Cruisa runt i en skruttig minibuss (som jag själv har målat) lyssna på skön musik hela dagarna, och göra folk glada med de mest fantastiska pannkakorna. Hm... när jag skriver ner det så kan jag förstå att de skrattade, Teamleadern är egentligen en förklädd hippie Som Inte Vill Vara Vuxen. 

Jag får i alla fall min vecka av skönt flum i Augusti, ska absolut till Boom i år igen. Önskar att livet vore ett evigt Boom. Kevin pratade om att arrangörerna tänkt på att bygga ett "Boom Village", typ flumställe där man bara kan vara.... Händer det någonsin så vet ni var ni hittar mig. Kanske med en hund eller två, absolut i ett pannkaks-stånd. 

Snart helg igen

O, oj, o, många dagar utan blogging, men livet har liksom varit lite upp och ned sedan sist. Här kommer uppdatering, lite rörig.
  • För att ta det från början som i det här fallet är i lördags. Gick ut med Emelie och Lisa, fortsatte på egen hand och hann med allt som hör utegång till; dansa på podium, kissa på killarnas, tappa alla pengar (och hitta dem EFTER att ha åkt snålskjuts med taxichauffören)... Jag var mör... tills igår ungefär. Men nu är jag med igen och i morgon är det Fredag!
  • Jag har varit duktig och betalt mina räkningar idag, det var verkligen på håret att de skulle åkt vidare till arg indrivare, men nu är jag alltså safe. 
  • Jag sökte ett översättningsjobb och de bad mig göra några "testöversättningar". javisst tyckte jag och fick en lååång lista på sexleksaker som skulle översättas från danska till svenska. "dildo" och "stringtrosa med spandex i silikon" heter ju liksom samma sak så utmaningen var inte så stor. Men jag svarade dem att de lät som ett billigt sätt att få saker översatta om de ber varje ansökande att översätta 20 artiklar så har de ju sin katalog gjord helt gratis. Så jag önskade dem lycka till och det blev alltså inget översättandeDet är 6 arbetsdagar kvar på nuvarande jobbet, sen är jag ledig, och jag ska ägna mig åt att göra absolut ingenting, och det känns så lyxigt. 

Relationer: Citerar facebook: It is complicated

PMS-städ

Varje månad PMS-städar jag maniskt, och det är vad jag ägnat denna lördag åt. Nu sitter jag här på 17 skinande kvadrat och bara myser. Jag undrar vad det är för mekanism som gör att det är just denna tid på månaden som är den enda som jag städar på. Måste vara något biologiskt, typ bygga bo eller nåt. 

Nu har jag bara 10 arbetsdagar kvar, det känns helt overkligt och jag är rädd som en liten hare inför det nya jobbet och allt ansvar det kommer att innebära. Framförallt måste jag vara vuxen och ett Föredöme helt 8 timmar om dagen. Hjälp. 

Deeep

Lördag, vad skönt. Soligt väder och jag känner mig utvilad! Igår var jag hemma hos vän på ett glas vin och jag känner mig nöjd över att det var just det; ett glas vin. 
Mina vänner från förr (låter som värsta raplåten) tar så många olika droger, jag fattar inte hur de håller ihop; ketamin, amfetamin, ghb... själv är jag trasig i flera dar om jag är ute en kväll och råkar dricka någon öl för mycket. Antar att det är en ren vanesak. Själv vill jag hålla huvudet så klart som möjligt, speciellt nu när allt känns minst sagt...rörigt.  Livet måste ju på något sätt gå ut på att må bra, eller hur?! Och hur uppnår man det i en värld där allt kretsar kring att Vara Någon?  

När jag försöker skala ner mina behov till de viktigaste, så kommer bara två saker upp i mitt huvud: 

Att få känna trygghet och stabilitet
Att känna mig älskad

Utan dessa förutsättningar kan jag inte utveckla allt det andra som tex:

Gå ut och vara social med vänner
Utforska min sexualitet
Våga vara mig själv
Göra det bästa av jobbet


Broren ringde igår. Han vill inte vara på sjukhuset längre utan vill komma till mig. Jag vill så gärna träffa honom men han kan inte bara åka. Jag kan inte bra säga åt honom att komma även om jag skulle vilja. Med rättpsykvård och permissioner så skulle det betyda att han ännu en gång gjorde sig ovän med Sverige och lagen och min magkänsla säger att det skulle komma surt efteråt. Men jag förstår honom så väl, inte så himla kul att sitta inlåst med medelålders narkomaner som gör allt annat än att peppa. 
Ibland önskar jag att det vore jag som blev schitzofren istället, jag har en fåfäng tanke om att jag skulle hantera det bättre. Konstigt, hela min uppväxt var jag rädd för att bli som mamma och nu sitter jag här och tänker att det borde vara jag istället för min bror. 
Kanske klarade jag mig bara för att jag var så rädd när jag var liten. Droger, ändrad dygnsrytm, och allt som på något sätt kan förändra psyket var jag livrädd för. Min brorsa har alltid varit tvärtom; våghalsigt kastat sig in i olika rus utan att tänka på vad som händer med kroppen. Jag vet inte... antar att det bara är ödslad energi att försöka hitta en förklaring, det är som det är helt enkelt och det är bara att deala med det. Men jag hoppas, hoppas att min bror en dag ska känna sig så pass hel att han kan njuta av livet. 


Allt i ordning

Ibland har saker sin naturliga förklaring och Hans försvinnande i går kan inte ses som annat än en sån där gång då man liksom får vara lite snål med missnöjet över att inte ha stått i centrum. Det vore så kul att dela med mig av hans eskapader men eftersom jag vill att han ska
1. göra det igen
2. tala om det för mig
3. vara kvar här
....så får jag ligga lite lågt.

Kontoret känns hur nice som helst. Jag har 14 arbetsdagar kvar och lagom mycket på mitt skrivbord. Alla vet ju att jag är på väg så ingen räknar med att jag är överambitiös. Allt jag presterar är ett plus,vilket gör att jag känner mig sjukt duktig.
Chefen samlade till möte i förra veckan och deklarerade att hon hade en bra och en dålig nyhet. Alla ville höra den dåliga nyheten först. Och det var att Snurrmaggan lämnar oss, vi är så ledsna och det är så tråkigt. Jaha, folk skruvade lite på sig och ville veta den roliga nyheten. Jaa... fortsatte hon, den roliga nyheten är att Snurrmaggan har fått ett mycket roligare mer utvecklande jobb, så vi ska alla vara glada för hennes skull. För det är ju verkligen jättekul.
So that's it?? sa nån och då kunde jag låta bli att flika in "yes, but one more thing, it means that we are goina have a ig bye bye party! That's a part of the good news isn't it? Chefen nicade tveksamt, men så får det alltså bli. Hejdåfest på kontorets bekostnad låter som det optimala, speciellt som jag slutar den 21, och alla vet ju hur det är veckan innan lön. änns som att allt är så vältajmat för en gångs skull!

Toffel

Han ville ses och dricka vin och jag min toffel la självklart proemnadplanerna på hyllan bara för att. Och så kommer jag hem och möts av en lapp "ute en sväng, ses om en stund". Och det var 3 timmar sen!  Så nu sitter jag här och känner mig dum, irriterad och opromenerad. Försöker att inte låta någon sorts ilska bubbla upp utan tar sekund för sekund. Med ro. Andas djupt ned från magen.


Morgondimma

Mitt huvud har tagit lite paus och jag känner mig duktig över att ens sitta på kontoret i dag. Helst skulle jag vilja ligga under varma filtar och titta på skräp-tv hela dan.

Som tur är var jag inte den enda som började måndagen i en lite lätt dimma. Emelie har tuggat i sig space cakes hela helgen, Lisa kurerar sig fortfarande efter fredagen, och de andra har inte böjat prata än så jag antar att de fortfarande är i kureringsfasen.


När jag kom in på kontoret i morse så luktade det unket zoo, typ Skansens elefanthus. Jag trodde först att jag inbillade mig, att jag hade något i ögat eller så, det flimrade liksom till hela tiden. Men när det prasslade överallt så insåg jag att mina ögon inte lurades; det kryllade av möss! Överallt! På golven, stolarna, skrivborden, värsta invasionen.  De har verkligen haft fest här hela helgen, vi hade inte tömt papperskorgarna i fredags, så mössen har jobbat hårt på att välta och tömma precis varenda en. Det låg musbajs precis överallt, har dammsugit som en liten tok. Snacka om sanitär olägenhet!


Bra lördag

Lördagen blev en riktigt bra dag till slut i konsumerandets och berusandets tecken. Pricken över i:et; massa skönt sex spetsat med underbar kärlek! Nöjd överallt, inifrån och ut och önskar att det fanns en slow motion-knapp, vill inte ha  ruff kontorsmåndag...

Full rulle

Såklart att vi skulle fira en jobbkompis uppsägning med att dricka surt rosévin på tom mage. Och såklart att jag inte tänkte på det och blev odrägligt full.
 Det kändes inte som det när vi var ute i vimlet och alla liksom drack i samma tempo. Men när jag kom hem till en nykter Han så brakade det loss med Stora Scenen, följt av kräkorgie på toan. Avrundade i världsklass med tårar, förlåt och äcklig andedräkt. Starkt  jobbat. Verkligen. 

Det är ok att vara pubertal om man är pubertal så att säga, men är man snart 30 och har druckit förut så borde ju den där lilla slanten ha trillat in och läxan borde vara gjord. För länge sedan. 
Så denna lördag går alltså i skammens och ångerns tecken, sitter här med dunkande tinning och har ångest över att jag storligen lyckades kvadda den mysiga fredagskvällen som är den sista med honom tills han kommer tillbaks (OM han kommer tillbaks efter det här), eftersom han tar och drar tillbaks till Sverige i morgon. Så kan ju jag sitta här och känna mig korkad med alla smycken som han kom hem med, medan han kan andas ut av lättnad över att inte behöva sitta mitt i en orkan. Fan. 

RSS 2.0