< Till bloggens startsida

sova sova

Alltså jag är verkligen som en bebis, somnar innan 10 och vaknar när solen går upp, pensionärsvarning big time. Blev i alla fall kallad ungjävel idag av en arg cykeltant när jag balanserade längs cykelvägen. Hon skulle bara veta hur glad jag blev. En ungjävel! Jag! Javisst!

life is life

.. och jag är jag. Och i morgon är det skära torsdagen. Kunde egentligen inte bry mig mindre, förutom att det ligger 4 lediga dagar framför mig. Fantastiskt att vara lite ledig, jag förtjänar det såå mycket. Ska försöka visa lite karaktär och inte proppa i mig så mkt godis, vi får väl se hur det går :-).

Han dök faktiskt upp igår men försvann lika snabbt som han kom, arg som ett bi i den mörkaste natten. Arg på allt som inte jag kan påverka, men arg på mig ändå.
Somnade vid 04.00, helt utmattad av alla intryck från filmen Hotel Rwanda som jag kollat på under kvällen, i kombination med  det i jämförelse futtiga dramat som utpelade sig i mitt egna liv. Lyfta blicken. Framåt.


natten

Mitt i natten, vaken. Väntar på någon som inte kommer.. flashback, en känsla jag inte känt på länge. Den där känslan av att vara i vägen, vara fel. Fel. "Jag skulle ha sagt"... blandas med "jag skulle inte ha sagt". Fan.

Sju minuter över midnatt och i morgon är det för sent. DÅ är han strax på väg. Härifrån. Och jag sitter kvar. Tom i huvudet och ett hjärta som skaver. Så jävla puckad är jag att jag inte ens inser att jag har förlorat. Förlorat mig själv, min stolthet. Förlorat honom. Vad mitt liv suger något alldeles jävla jättemycket just nu. Salta, varma kinder, måste försöka sova...Så liten och inte alls tuff just nu...nya tag imorgon.

Morgon

Vad skönt det var med en hemmkväll igår, somnade vid midnatt efter att ha tittat på en dokumentär på svt play om kvinnor som åker till Bali och underhåller sig med en beach boy. (http://svtplay.se/v/2351910/dokumentarfilm/kvinnor_som_koper_karlek?sb,p115254,3,f,-1). Det var en riktigt glättig historia; kvinnor kommer dit, männen är glada över att de kommer så att de får pengar och allt det där. Killarna har ofta flera "flickvänner" på samma gång, och försöker kordinera så att de anländer olika månader för ett jämnt cash flow. Ofta finns det en riktigt familj som sitter i någon koja någonstans, som även de är beroende av att mannen jobbar.

Alla verkade så glada och nöjda, och det slog mig att det skulle bli ramaskri om det gjordes en dokumentär i samma anda om tjejer som gör precis samma sak i t.e.x Thailand. Konstigt det där, hur det vinklas på så olika sätt.

Skönt att vakna så tidigt, ingen annan vaken i huset. Ska göra mig en stor kopp kaffe och ladda inför gymmet.

Ps

...och i samma veva som jag sätter mig och läser igenom vad jag skrivit så kommer de där dumma tårarna. Harmonisk skrutt är fortfarande harmonisk men lite känslosam..

Harmoni

Vilken härlig dag! Långpromenad till mamma, överraskade henne med födeledagsmiddag och vin. Jag har haft en så harmonisk dag, kan inte minnas att jag känt mig så lugn och harmonisk på länge. Och ändå började dagen med en lite lätt bakfylla. Igår träffade jag en vän som jag inte sett på länge och det blev både en och två öl, med efterföljande babbel i köket med grannarna. Kom inte isäng förrän vid 03.00 och flera glas senare. Men som sagt, idag var en sån där snäll dag som liksom inte brydde sig om ruffa bakfyllor och annat ludd som lätt distraherar bort en från allt det trevliga.

I dag var den precis ett år sedan min vän gick bort. Bokstavligt talat så tror jag inte att han dog, utan att han just precis vandrade vidare. Till nya äventyr och dimensioner. För sådan var han, älskade, älskade Kevin. Det har nog inte gått en dag som jag inte tänkt på honom. Inte på att han inte finns, nej, på alla de där små sakerna ha sa och gjorde. De där små inspirationstomteblossen som sprakar till i huvudet ibland och nästan ger en aha-upplevelse.

Kevin var så mycket Kevin. Och fortfarande dansar han runt i mitt lilla huvud och jag vågar påstå att han har hjälpt mig till att bli en bättre människa. Eller bättre, jag menar alla är bra, men en snällare människa. Främst mot mig själv, men med den positiva konsekvensen att det drabbar andra på ett bra sätt. Inte för att han sitter som ett litet spöke i mitt huvuud och talar om vad jag ska göra, nej, för att han sa så mycket när han fanns här. Som verkligen made sense. Men som jag totalt sket i just då.

Som det här med mina skulder. Det har blivit viktigt att göra rätt för sig, att inte drabba någon annan, att helt enkelt vara shysst. Inte så att lilla Kevski skötte sina finanser. För det första så hade han just inga finanser att ta hand om, och kom det ett tillskott i kassan så gick det omedelbart till glada frukter, potatisbjörnar (enligt honom enda snackset utan glutamat) och roliga svampar, typ. Men Kevin var alltid snäll och trodde på kharma och är en av de mest icke-dömande, nyfikna, positiva människa jag stött på. Och vad han fick uppleva mycket saker, träffa spännande och inspirerande människor. Bara för att han var så öppen för det. Varje dag I Kevins liv kunde verkligen sluta som det mest hisnande äventyr...

I vilket fall som helst, jag har börjat beta av skulderna, och idag hos mamma så tar hon fram svindyra märkesjackor och ett par skor som hon fått av en tät vän som inte vill slänga. Och här står jag nu med en ny garderob; skitsnygg oljerock och DKNY-skor, perfekta till våren. Jag blev så himla glad, överlycklig tårögt glad faktiskt. Nästan som om Kevin eller nån visade att "titta, du gör rätt för dig och bra saker kommer till dig".

Nu ska jag tända några ljus och dricka ett glas rött vin och bara njuta över att finnas till!


Såå söta caffe latte

Fick dem serverade igår på lunchen. Killen kan tydligen göra hur många motiv som helst. Jag vill också kunna göra konster med skummad mjölk. Tills jag lärt mig kommer det bli många vändor till det här stället för att se alla motiven :-)


Snart helgen

Hm, lunchrast, och det är fredag, vad jag har längtat efter den här dagen hela veckan.
Jag fattar inte: hela den här veckan har jag vaknat som en pensionär vid halv 5 om morgnarna, det är ju inte normalt! Och inte ljust ute heller för den delen! Jag ska verkligen sova igen massa timmar i helgen hade jag tänkt. Skulle vilja hitta på något ikväll, men får se, det skulle vara bra om jag stannar hemma och sparar pengar. Men 1 öl kan man ju kanske alltid ta..

Har fixat fika till jobbet, goda bullar och kakor. Synd att typ alla på kontoret är på någon sorts diet, trots att det bara är killar som jobbar här.
En snubbe äter alla dagens mål mellan kl 18.00-21.00, alltså ingenting under dagtid, men storfrossa på kvällen. Förstår inte riktigt vad det ska vara bra för, men han påstår att det är bra för de anabola effekterna. Inte för att jag har sett han har blivit biffigare precis, snarare så ser han lite svullen ut i ansiktet och det verkar som att det verkligen tar på humöret att bara äta var 23:e timme (förvånande va).
En annan kille har slutat med socker och äter absolut ingenting som innehåller sött. En tredje snubbe har bara lagt av med fikabröd eftersom han tycker han gått upp efter julen. Så, det är jag och de andra 2 tjejerna (som faktskt är inne och jobbar samtidgt för en gångs skull) som får fika helt enkelt.

Själv tror jag på att det är bra att vara nyttig, men jag skulle aldrig klara av att vara så duktig om jag inte unnande mig goda saker med jämna mellanrum. Men antar att vi alla funkar olika. SKulle jag dö i morgon skulle jag iaf garanterat inte ångra att jag unnar mig den där bullen idag. Och kanske ölen. Eventuellt en påse karamellkungen:-D

Dessutom: Efter jobbet ska jag till gymmet och köra roligaste och tuffaste passet,.

RSS 2.0