< Till bloggens startsida

natt

.. måste lägga mig snart, uppe i varv..

Känslor och tankar. Inofficiellt möte på terassen. Olika åsikter. Nödvändigt. Tungt.

Tankarna far till Amsterdam och en vän som är sjuk. Skulle vilja vara där. Ännu tyngre.

Maktlöshet är den värsta känslan, just nu skulle jag vilja ha en hel hög med super power som jag kunde strössla över alltihopa. Eller som jag kunde strössla över mig själv. Känner mig skrutt helt enkelt.

Sista juli

Tungsint. Semestern över för den här gången om några timmar. Det ska bli kul att komma tillbaka till jobbet, men det är ändå en så stor omställning.. gå upp på morgnarna och allt det där. Hösten kommer att bli full av resor vilket känns som precis vad jag behöver. Men Tid, alltid bristvara när man har 100 bollar i luften samtidigt. Vill inte än.

Att 3 veckor kan gå så fort ändå..alldeles för fort. Försöker summera ihop vad jag har gjort. Badat, solat, cyklat, promenerat i skogen, suttit på uteserveringar och sippat rosé,tänkt tänkt och tänkt, typ. Skulle inte ha något emot 3 veckor till av detta.

Idag är bara en sån där dag då jag är less. Less på att vara singel, trött på att sitta på avbetalningar, panikslagen över att sommaren snart är slut. Den här vintern ska jag bunkra med vitaminer och bra böcker.

I morgon drar pride igång, med tema öppenhet. Bra, men jag kan inte låta bli att tänka på det hemska som hände i Norge.. och hoppas att kungsan kommer att få vara i fred för galningar. Häromnatten hade jag en så stark dröm; att jag befann mig på ön och höll på att bli skjuten. Jag vaknade och kräktes ut genom mitt fönster. Saker kan påverka en så stark utan att man förstår det i vaket tillstånd.

Huset jag bor i består av 11 väldigt olika själar. L, en av dem, har blivit ombedd att flytta ut. Utslängd om man ska vara rakt på sak. Känns helt förjävligt och inte demokratiskt alls. Besviken över människors bristande kommunikationsförmåga. Det hus som kändes som "hemma", känns som en krigszon där alla går och pissar revir och vaktar på varandra. Kanske jag subjektivt överdriver men jag är ledsen. Ledsen över att det inte gick att prata sig till en lösning och ledsen för att en person jag tycker om sitter i skiten.
Om inte de här känslorna ger med sig måste jag tänka över läget ordentligt. Det är inte värt bo på ett ställe där man inte känner sig hemma...

På röda korsets sida söker de så många frivilligarbetare. Jag skulle vilja pyssla med något sådant för en tid. Finnas för medmänniskor och inte jaga runt i det här ekorrhjulet som kallas karriär.

..funderar på ett varv runt Brunnsviken, snabba steg brukar hjälpa tankarna styra åt det positivare hållet..

havet och layouten och natten

Den krånglade, layouten, och jag fick spel på skrivandet...eller kanske var det jag som krånglade, who knows.. Men förhoppningsvis kommer jag snart att kunna se den fina "vanliga" blogglayouten som jag brukade använda och då går det lättare att skriva. Inbillar jag mig i alla fall.

I vilket fall som helst, 3 veckors semester tar snart slut, fattar inte att tiden kan gå så fort ibland. Har inte gjort så mkt, men kanske just det som behövdes, vila.

En mening surrar i bakhuvudet, antar att det är en undermedveten klokhet som ligger där och surrar; jag är jag är jag är... Jag. Är. Inget "jag ska" eller "jag borde". Är räcker långt. Längre än längst.

Nu ska jag sussa sött efter dag på stranden och eftermiddag i segelbåt. Nästa sommar ska jag manövrera en selgebåt alldeles själv. På alla de 7 haven. Färdas genom stormigaste stormarna och Ta Mig Igenom Dem på ett alldeles fantastiskt sätt. Min alldeles egna förmåga att tämja seglen efter de platser jag vill resa till kommer efter många utmaningar att för mig till.... förhoppningsvis ännu mera mig.:-)  Så det så!

Natti natt.

Vilken dag..

..av att faktiskt inte göra så mycket annat än att bara vara. Precis vad jag behöver. Tog rundan runt Brunnsviken i morse, den kändes extra lång idag, kanske för att det var en intensiv dag igår. I morgon ska jag vila mina ben helt, de är de värda!

I morgon kommer papps förbi med en cykel som jag ska få låna. Helt perfekt att ha nu när jag är ledig. Jag ska svischa runt i stockholm på denna blåa herrcykel, slängandes med min nya frisyr, underbart!

Pratade med Em idag, det var längesedan sist.. nu bor vi i samma land med pratas aldrig. Visst, vi lever olika liv, men det ska väl egentligen inte spela någon roll, eller? Det är nästan så att det fysiska avståndet gör att man liksom inte orkar, att man stänger av helt istället. Bara för att man är sjukt lat eller vad det nu är.

I vilket fall som helst; vi pratade länge idag och det kändes som att inte en dag gått sen vi sågs sen. Vi avhandlade det senaste och uppdaterade varandra på alla fronter. Hon ska ha barn igen om ett par månader. Jag kan bara inte fatta att tiden går så himla fort, jag tycker det var nyss hon sa att hon var med barn första gången! Och jag är typ 7 år ädre och har inga barn. Jag har inte ens en kille som kan killa mig på ryggen och säga att jag är bäst... men men, det löser sig. Jag är ganska duktig på att peppa mig själv även om det där med ryggkillandet är lite joxigt att göra på egen hand:-)

Det är svindlande att inte ha någon plan, vanligtvis har jag en kalender som är späckad från 08.00-17.00. Nu är den tom och jag kan fylla mina dagar med precis vad jag vill, vilken lyx! Inga möten som pockar, inga åtaganden,  som det ska vara när man har semester med andra ord.

Såg en tröja på bik bok igår som jag verkligen är sugen på, superfin och sitter alldeles perfekt! Den har poppat upp i mitt huvud flera gånger idag, vill ha vill ha vill ha. Ska sova på saken, men är det regnigt i morgon så måste det faktiskt få lov att bli ett substitut a la tröstpris för utebliven sol. Helt plötsligt känns det som att det faktiskt inte gör något om det är en dassig dag i morgon:-)

Natti

Span i solen


2011-07-13

Tidig morgon och som vanligt vaknar jag tidigt, tidigt. Hoppas det blir fint väder idag, älskar att ligga i solen och inte göra så mycke mer än att bli brun:-)

Förra veckan jobbade jag på Malta, och de malteser jag pratade med var förundrade över hur besatta vi svenskar är att prata om vädret. Jag har inte tänkt på det tidigare, men våra liv kretsar ju kring att anpassa aktivitet efter väder. På Malta finns inte samma tänk eftersom det alltid är +30 och sol, typ. De skulle komma över en sväng till Svedala så skulle de inom ett par timmar fråga om kommande minuters väder, man kanske måste uppleva molnen regntung himmel för att förstå vidden av hur mycket vi uppskattar när det är uppehåll.

En stor kaffe och sen får det bli ett varv runt Brunnsviken, förhoppningsvis i solen :-)

Sockervaddstopparna är borta- nyklippt :-)


Broren badar


Nybadad


Bad i fantastiskt fint vatten


Koppla av och koppla ner

Vad är lycka? Jo det är en dag som denna, vind i håret och medvind i livet. Ett varv runt Brunnsviken, ett dopp i Edsviken, grillad kyckling och ett par ljumma folköl med broren. Behövs inte så mycket mer. I alla fall inte just nu.

Pulsen börjar inställa sig på semestermood och jag är i Nu.

Turbulenta sommarmånader som trasslat runt i mitt huvud de senaste månaderna. Som om det vore något ovanligt, på något sätt hör det mitt dramatiska jag till. Men det har faktiskt varit i det exeptionellaste laget. På alla plan.
Jobbet: nya ansvarsområden och dessutom stationerad deltid på Malta från och med snart. Fantastiskt och kul men hur mycket kan ett litet huvud ta in egentligen. Ibland ahr jag tänkt att nu är min skalle så överfylld att den snart går sönder, spricker för at att det inte finns plats för mer.
Kärlekslivet: knappt obefintligt och det som funnits har varit destruktivt och på bekostnad av min lilla själ som TILLÅTIT sig själv att behandlas som en gammal loppig matta eller nåt. Ändring pronto!

Jag sa till min bror idag att jag är så trött på att vara singel, att jag vill hitta någon. "Sluta med det det där" sa han. "börja med att hitta dig själv först så ska du se att resten löser sig av sig självt". Han har Så Rätt. Såklart. En formel som funnits tillgänglig och latent i mitt huvud så länge. Men det blev så självklart när han sa det.

Nu har jag semester och jag ska inte hesta mig till att göra något annat än vad jag vill just i stunden, Vara Snäll Mot Mig Själv. Natti.

RSS 2.0