< Till bloggens startsida

Vilken vecka

Sååå mycket att göra att jag blir helt galen. Men nu är det bara ett par dagar kvar till helg, kan inte bärga mig. Ska busa av lilla katten ordentligt, hon har spring i benen men kan inte släppa ut henne i det här mörkret och kylan.
Det ska bli - 12 i natt, hoppas, hoppas tågen går som de ska.

vill vara ledig

Önskar jag kunde ligga hemma hela dagen idag, minusgrader ute (-7) och sjukt mycket att göra på jobbet. Vill inte, vill inte, vill inte. Men bara att ta tag i verkligheten och göra vad som ska göras. Grumpy bara förnamnet...

Perfekta extraknäcket för sömntutor

På Holiday Inn i London kan boka sängen uppvärmd- av människor!
...Undrar om man kan be om att få ha dem i sängen hela natten :-)

Vilken rolig jobbtitel "auktoriserad sängvärmare". Varför känner jag på mig att de flesta som tar jobbet är trötta studenter?



http://www.dn.se/resor/manskliga-sangvarmare-provas-pa-brittiska-hotell-1.1031886

toppendag

På jobbet kommer de att undra vad jag har haft för mig i helgen, jag kommer inte att kunna gå efter den här dagens zumbande, som om jag skulle haft vilt sex åt alla hål(l) och kanter i en vecka typ. Men nej, så kul ska vi inte ha, men träningen har ialla fall fått mig att flyga på endorfiner hela dan, jag kommer garanterat att sova som en säl.

Appropå sälar så har en barndomskopmis blivit färdig veterinär nu, jag är så otroligt imponerad, hon har pluggat så hårt så länge jag kan minnas. Själv har jag aldrig varit pluggtypen, kanske för att jag har någon sort inbygd mekanism som säger "lär dig inte" när man måste lära sig något. Eller så har jag adhd men mamma och pappa kollade aldrig upp det när jag var liten och man knappt visste att det fanns. Eller så är det helt enkelt så att man är bra på olika saker. Den känns bra. Just nu känner jag mig i alla fall världsbäst på zumba :-)


Zumbasöndag

Vi lyckades hitta ett cafe igår, öven om kanelbullarna och cocosbollarna inte fanns på plats så var det faktiskt ett väldigt mysigt ställe. När jag gjorde iordning håret så fick jag en smärre panikattack när jag upptäckte ett vitt hårstrå men ni skulle sett hur lycklig jag blev när jag upptäckte att det bara var katthår, puh :-)

Grannen (vars mamma kommer och städar) frågade om jag ville gå ut igår kväll men jag sa nej. Kände mig lite elak, jag verkligen blir verkligen bara irriterad av att se honom. Han är skälet till att jag vaknar om kvällarna av att hela huset skakar eftersom han inte vet hur man stänger en dörr tyst. Och det där med städmamman... nej, inte min typ.

I dag blir det zumba för hela slanten,men i eftermiddag 100% chill och peppande inför kommande vecka som kommer att bli sjukt hektisk...men det ska jag inte tänka på nu, det är ju faktiskt fortfarande helg!

klok 2

They say that time changes things. But you really have to change them yourself. / Andy Warhol

Såg denna quote på en facebooksida. Quten står på sidan hos en av de tjejer som jag var barnflicka till för mer än 10 år sedan. De var så små, och så helt plötsligt är de stora och tänker klokheter.

Helg och cafe-abstinens

Åh vad jag saknar ett riktigt caf'e a la' svensk stil, typ Bönor o Bakat eller Thelins. Såå mycket goda saker och så mysigt att sitta med en bok o bara mysa (ännu bättre var det innan rökförvudet). Holland är dåliga på det där, men desto bättre på små barer. Men jag vill inte gå till en bar och mysa mitt på dan, jag vill sitta bland tanter, tonåringar och väninnor och dricka stora caffe lattar med kanel. Har inte sett en ensaste stor caffe latte i Holland, och ändå har jag bott här i 4 år. De serverar i små fjantiga glas, typ 1 klunk som får plats i dem. Och kanelbullar, muffins, cocosbollar, åh...
Snart är det dags att komma iväg till gymet, sen ska jag och en vän gå på jakt efter ett cafe eller åtminstone något som liknar ett.

klok

“Keep your thoughts positive because your thoughts become your words. Keep your words positive because your words become your behaviors. Keep your behaviors positive because your behaviors become your habits. Keep your habits positive because your habits become your values. Keep your values positive because your values become your destiny.” - Ghandi


Snabba dagar

Jag kan inte fatta att den här veckan har gått så himla fort, redan torsdag! Det är verkligen sant vad alla säger; att tiden går snabbare ju äldre man blir. Nyss var det måndag, och bara helt plötsligt så kom torsdagen. Ungefär som åre mellan 25 och 30, de bara rann iväg utan att jag hann med. Finns det någon slow motionknapp? Eller en pausknapp? Eller varför inte spola-tillbakaknapp! Eller iofs spolatillbaka-knappen kan jag vara utan, men en slow motion skulle sitta fint. Eller ett dygn med 50 timmar istället för 24, wow vad mycket man skulle hinna med!

Har haft utvecklingssamtal på jobbet, gick förvånansvärt bra, känns som  om 2010 bara blir bättre och bättre.
På söndag ska jag till ett zumba-event, alla pengar går till Haiti. Känns bra att skaka höfterna för en bra sak!

Nästa vinter vil jag verkligen volontära någonstans. Än så länge har jag spanat in ett naturreservat i Sydafrika, låter hur spännande som helst. Mycket jobb såklart, men jag tror det skulle ge så otroligt mycket. Så mission som vanligt är att spara pengar, ska göra allt jag kan för att få ihop det!!

Men nu är det dags att ta sig tillbaka till torsdagen, duscha och fara till jobbet. I går storstädade jag skirvbordet, det är helt otroligt vad man samlar på sig massa strunt. Det mest extraordinära var en inplastad gammal intorkad morotskakbit från September. Jag lovar, såg inte så himla yummie ut :-)

Laddad

I sag ska jag visa allihopa hur bra jag är!! De kommer tappa hakan :-)

tisdag-en dag utan tease

Vilken dag! Jobb, jobb och mera jobb. Ju mer man jobbar, ju mer jobb blir det, jag får inte ihop det!

Fick upp hoppet en sväng när jag gick hem från gymmet och för en sekund trodde att det var den snygga instruktören som gick framför mig (på väg hem till mig), men när jag kom närmare så visade det sig att det bara var den snorkiga grannen som alltid frågar varför jag har halsband på katten. Grymt besviken i 2 sekunder till jag kom på att
1. instruktören varken vet var jag bor eller heter
2. Instruktören skulle antagligen inte känna igen mig utanför träningssalen
3. Om det hade varit instuktören så hade det ju egentligen inte spelat ngn större roll p.ga skäl 1 och 2

Men men, ny dag imorgon, hoppas hoppas det inte regnar och hoppas hoppas att tvätten hinner torka tills dess, strumpkris! Men i alla fall bättre än livskris :-)

Söndag

Den här helgen har jag hunnit med ALLT som jag tänkt mig och lite till. Jag har tränat och varit ute i Amsterdam. Det var på tiden, jag tror det var nästan ett år sedan som jag var ute och slog runt lite. Dessutom rensade jag luften med en gammal vän, så det känns liksom som 2 flugor i en smäll!
Ett av mina nyårslöften till mig själv är faktikst att vara mer social på fritiden, inte bara sitta hemma och uggla, and I'm getting there :-)

Saknar Amsterdam, jag får se till att gå ut oftare! Kanske flyttar dit igen någon gång, men det är faktiskt väldigt skönt att komma hit till lugn och ro, speciellt efter utegång.

Jag inser nu att jag har stort kontaktnät här, att ja ginte är så himla ensam som jag inbillar mig i de där svaga stunderna då jag sitter uppkrupen i soffan och tycker synd om mig själv. Folk har faktiskt hört av sig till mig, men JAG har valt att inte svara, eller att inte höra av mig tillbaks. Mycket pg.a jobbet som sugit såååå enormt mycket energi, men delvis får jag faktiskt skylla på mig själv, 2009 var jag en självupptagen, självömkande bitch. Såå glad att jag börjar komma tillbaka till mitt glada, rätta jag :-)


Jobb, jobb, jobb

Den här veckan kommer bli fylld av jobb, jobb och åter jobb. Längtar redan till helgen. Men jag kom i alla fall iväg till gymet igår, så förutom att jobba idag så ska jag jobba med ömma rumpmuskler:-)

konstlat? :-)

Bastuincidenten kanske inte var så farlig ändå :-)

http://www.aftonbladet.se/resa/article2109168.ab

Fredag

Vad skönt det ska bli med helg! Mensvärk big time, sjuukt ont i magen. Jag skulle vilja ligga i sängen hela dan, under varma täcken och med en hög filmer. Men men, bara 1 dag kvar som sagt, sen blir det chilling!

Jävla trafiken

Heelt slut efter 3 timmars kajkande igår. Den holländska lokaltrafiken är ett skämt. Lite snö och allt står still. Hoppas, hoppas, det går smidigare idag, orka bara inte stå och frysa ute i snön. Jävla skitland, känns som man befinner sig i en krigszon eller nåt. Men holländarna är glada sm vanligt, ingenting verkar beröra dem. De skojar fryntligt med varandra dom om det vore en hobby att vänta. Hoppas jag inte behöver genomgå samma väntande i snön idag, då kommer jag garanterat att bli sjuk och det är f-ing tågens fel.

Morgontänk

Vaknade av att det var kallt kallt kallt, upptäkte att jag sovit i korsdrag, smart. Lägenheten är i alla fall.. vädrad.

Gick på zumba igår, vad lite musik och höftsväng kan få en att känna sig som värsta latinon, typ Salma Hayek. Tills jag såg mig själv i helväggsspegeln och upptäckte att jag inte ens är i närheten av en parodi på en svängig latino. Klumpig svensk med andan i halsen är en mer träffande beskrivning. Men som med allt annat, övning ger färdighet, vänta bara till sommaren börjar, då ska jag höftskaka mig igenom sommarnatten som värsta latinoprinsessan, folk kommer undra om jag har sydmarikanskt påbrå, så zumbiskt välkordinerad kommer jag att vara:-)
..men nu är det onsdag, dags att ta tag i vardagen. Jobbet superbusy, och röker fortfarande inte under arbetstid, jag är imponerad av mig själv. Men måste medge att jag har nikotin nära till hands i form av sugtabletter, måste ju tänka på min omgivning; ilsket frustrerat röksugen och vara trevlig kollega går inte riktigt ihop. Skulle bli alldeles för mycket att hålla reda på :-)


anpassning till nyårlöftena

Första tisdagen på det nya året inleds med träningsvärk. Bra träningsvärk. På gymmet är det alltid 2 klasser som kör pararellt, spinning och någon form av aerobics. Innan klasserna börjar så sitter alla och väntar i cafe-delen.

Det är bara killar som går på spinningen, och de riktigt kämpar för att se värdigt manliga ut i sina vadderade cykelbyxor. De ser ut som vuxna män i blöjor. De ÄR vuxna män i inkontinenta blöjor. Det ser roligt ut, jag får bita mig i löppen för att inte börja fnissa. De andra aerobicstjejerna verkar inte se det roliga i cykelkillarna, de har fullt upp med att hålla koll på muskelknuttarna i gymet. Och frisyren och sminket. Vissa till och med sminkar sig INNAN passaet för att se snygga ut inflr instruktören. I alla fall på måndagar då det är "Mr Step" som har befälet. Jag börjar bli riktigt duktig på att förstå vad de säger, trots att klasserna är på holländska. Dessutom bra ord att kunna i andra sammanhang; vänster, höger, snabbare,nu kör vi, 3 varv till :-)


Intensvt på jobbet, och förutom mina vanliga sysslor så har jag fullt upp med att inte röka under arbetstid, ett nyårslöfte som jag bara måste hålla.
Helgen var helt toppen, för första gången på länge kunde jag koppla av och bara tänka på mig själv. Massa shopping, choklad och så gymmet då, som en hälsosam kontrast. I och för sig, både shoppingen och chokladen fyller verkligen sina terapisyften. Bara det att chokladen har en tendens att sätta sina spår i form av finnar och trånga jeans. Och shoppingen känns i plånboken. Så ingen choklad i veckorna, också ett nyårslöfte. Har inte lovat mig själv något angående shoppingen, man behöver ju inte överdriva, 2 löften räcker :-)


Dag 1

...inleddes med grym baksmälla och dålig andedräkt, men efter massa vatten, ett par koppar kaffe och lite köttfärssås börjar den äntligen att släppa.
I dag blir en luuugn dag, ska inte röra mig mer än nödvändigt, bara vara!
Igår kväll gick jag till Grote Markt, träffade en kompis och dansade hela natten. Toppen-nyår, känns som att det var ett otroligt skönt slut på förra året, och en superbra början på 2010!!

RSS 2.0