< Till bloggens startsida

Nyårsafton- snart mäller det

Det är dags att lägga julångesten bakom sig för det här året och sikta in sig på nästa rolighet; Nyårsafton.
Aldrig har väl så många förvänningar legat i luften, i en högtidlig blanding av löften, framtid och fylla.

I ett champagnebubbligt "can do"-rus skriver jag en lååång lista varje år av saker som jag förväntar av mig själv nästkommande år. Jag skulle kunnat spara ett par träd eftersom  ALLTID  samma punkter står uppradade som ska göra mig till en Bättre Människa

- Jag ska komma på vad jag vill göra när jag blir stor
- Jag ska INTE gräva ner mig över småsaker
- Jag ska se saker med positiva ögon
- Jag ska börja träna seriöst (alltså mer än 1 gång i månaden och promenaden till tåget räknas inte)
- Jag ska INTE bränna alla pengar första veckan i månaden (och absolut inte på skitsaker)
- Jag ska spara pengar (allt sparat är bra)
- Jag ska göra en lång resa
- Jag ska träffa Kärleken (alltså inte bara träffa utan även Inleda En Relation)


Det har väl gått sådär. I år ska jag bara vara Jag, det kan jag bara inte misslyckas med :-)

Snart kommer några vänner över, sitter med ett glas proseco, den här kvällen kan inte bli annat än kul!!

Tisdag

I dag ska bli en bra dag har jag bestämt mig för. En snabb dag. Nu får det vara färdigdeppat för det här året. Så det så!

Vardag var dag

Tillbaka till jobbet, det kändes inte så illa som jag trodde det skulle göra. Det var heller inte så sprudlande kul som jag hade hoppats på att det skulle vara. Om 12 timmar sitter jag där igen, bakom skrivbordet, framför datorn. Är det verkligen det här jag vill göra resten av mitt liv; jobba, äta, sova? En trist roterande lunk; jobba, äta, sova, jobba, äta, sova...jag menar, jag lovade mig själv dyrt och heligt en gång i tiden att aldrig leva ett trist liv fyllt av rutiner. Jag höll mitt löfte ganska bra tills för något år sedan då det liksom var så mycket jobbande att jag glömde bort det viktigaste; mig själv. Och nu är jag fortfarande borttappad.. måste hitta mig själv och komma på vad jag vill göra, kan ju inte låta mig förvandlas till en missnöjd gnällmagga...

Den här livskrisen har hållit i sig ett tag nu, och det jobbiga är att jag inte ens vet vad jag är missnöjd eller nöjd med...bara en gnagande känsla av att livet borde vara så mycket mer än det här. Och ändå går jag upp varje morgon som en rutinstyrd autopilot. Slår på kaffebryggaren, hoppar in i duschen, väljer kläder, väljer om kläder, dricker kaffe och sminkar mig samtidigt, för att sedan rusa sista sekunden för att hinna med tåget.

Tänk om jag skulle göra revolt mot (eller med) mig själv och helt enkelt skita i att åka till arbetet? Tänk om jag istället skulle ta tåget till Paris. Eller första plan till Rom. Eller Bangkok.  Bara strunta i kraven och leva för dagen (värsta bra slogan)! Trekka runt lite, inte ha några fasta mål, bara glida runt på måfå..
Eller bara ligga kvar i sängen hela dan och kolla på film och äta goda saker. Eller ta en riktig shoppingdag med en skön avslutning på ett spa (Det är helt otroligt vad kreativ man blir när man ska tänka ut grejer att göra som inte handlar om jobb).

Jag behöver en riktig hederlig semester helt enkelt. Inte bara en sån som sträcker sig över en långhelg, utan en RIKTIG jäkla semester, med sol och allt. Tills den blir av kommer jag sitta på tåget varje morgon och dagdrömma om vad jag skulle kunna göra istället för att vara på väg till vardagen.

Sovit som en säl, nu action!

Somnade som en stuffad säl i går kväll, första gången på evigheter som jag sovit så här länge. Och solen lyser dessutom, det här kommer bli en bra dag!
I morgon är det dags att ta ta i den bistra verkligheten, jobbet kallar och sjukt tidigt också, SJU börjar jag. Måste alltså krångla mig ur sängen halv fem. I can do it... I dag ska jag ut och lapa sol, hoppas det ger mig en massa energi och fin färg på kinderna.

Latkväll

Oj, oj vilken lat kväll det blev; Kalle o chokladfabriken på tv, aladdinask på bordet och katt på magen. Otroligt skönt att bara vara, att jag inte kommit på det tidigare. En ledig dag kvar, sen tillbaks till business...suck. Önskar jag kunde vara ledig minst et par veckor till.

Dagens action var att en mus tog sig in i lägenheten (igen). Lilla Bless hade fullt upp med att jaga rätt på den men misslyckades. Varför är holländska hus lika mycket gjorda för människor som för möss. Har aldrig under de år jag bodde i Stockholm någonsin sett möss ta sig in i lägenheter. Ok, et par korvkioskråttor har man väl sett stryka längs gatorna mitt i natten, men inte INNE. Äckligt. Dessutom så har jag aldrig mat eller disk framme, efter råttupplevelsen på Nieuwe Nieuw straat (stor råtta borrade sig in i väggen, vaknade en natt och såg ett råtthuvud sticka ut genom väggen, det blev flytt ganska snabbt kan jag säga). Och nu bor jag dessutom högst upp i huset, med katt!!

Överlevde

Jag gjorde det; jag överlevde den här julen med. Och det var inte så farligt som jag trodde det skulle vara. Det värsta var dagarna innan då påminnelsen av att jag inte var hemma hos mamma i Stockholm och åt av den nygriljerade skinkan var så stark att jag inte visste var jag skulle ta vägen. Men nu har alltså dimman lättat lite, de senaste 2 dagarna var toppen, med utegång på julafton och middag med vänner igår.

Stressfaktorn i mittt liv av sjunkit med typ 800 grader, nu behöver jag inte bry mig igen förrän om 360 dagar. Och då ska jag bry mig på ett coolt sätt, inte med panik, ångest och psykbryt.



Julafton i Amsterdam

Såå vackert, var tvungen att ta en bild

Otroligt vackert på Dam square i Amsterdam i går natt, var bara tvungen att ta en bild. Min julafton blev till slut riktigt lyckad, fick julkänsla med glögg och allt hos några vänner. Sen blev det en lång natt på Korsakoff, dansade som en lite tok. Julångensten har lagt sig och nu ska jag bara njuta av all mat jag har släpat hem de senaste dagarna. Vid mitt nya fina köksbord. :-)
I kväll kommer bästa vännnen (och granne) med pojkvän över (eller upp, de bor under mig), vi ska äta middag tillsammans, mysigt!

Nytt rekord

Nu har jag 4 stolar och ett bord. Ihopsatt. På rekordtid. Kanske skulle ta och bli ikea-montör, värsta speeden. Och allt sitter där det ska, ingenting lutar. Ja, jag är sjukt stolt över mig själv :-)

Goede morgen

Sovit som en prinsessa, glömde i all soff-frustration att skriva att jag i alla fall har uppgraderat lägenheten med lite annat jox:

  • En stooor stooor dubbelsäng (airbed, allt annat hade inte kommit in genom dörren). Tar visserligen upp hela loftet, men oj vad skönt man sover.
  • Ett köksbord med 4 stolar (bordet "Jokkmokk" )
  • Fluffiga kuddar
  • Nya Örngott

Så allt är inte helt hopplöst. Konverterade på amsterdamvis den gamla sängen till en soffa, man får inte vara dum. Uppdraget idag är att gära iq-testet "ikeas instrutioner" och hoppas att resultatet blir ett stabilt, fint köksbord.
Bra med ett riktigt bord, just nu sitter jag uppkorvad i fåtöljen med datorn på en pall, inte så ergonomiskt.

Mamma ska till min moster ikväll, min brorsa ska till sin tjej, det känns ganska skönt att jag inte missar så mycket fastän jag är här i Holland. Dessutom är allt öppet som vanligt idag eftersom holländarna firar jul i morgon. Jag ska ta en sväng till gymmet och bastun, den här gången iförd handduken. Förra gången missade ju förvirrade jag skyltarna om "mixed sauna" och "handdukstvång" och sprang om kring naken som om det vore det naturligaste i världen (vilket det iofs är). Men det blir alltså en lite diskretare approach idag :-)

en dag att glömma

Hoppas att den här skitdagen går till historien glömd och begraven, för det här var en mardrömsdag. Jag var ju såklart tvngen att ta mig till IKEA för att få tillbaka pengarna för soffhelvetet som inte gick in i dörren. I över 2 timmar spenderade jag på reklamationavdelningen, i megalång kö (hur många soffor är det som inte kommer in genom dörren varje dag egentligen). När det väl var min tur så vägrade tanten i kassat att betala tillbaka transportkostnaden. "Men den var ju aldrig fucking levererad" säger jag på min bästa holländska. Tanten förklarar att det är ju inte IKEAS fel att jag köpt en för stor soffa. Förvisso. Men just då kändes det som en omöjlighet att det skulle vara MITT fel att den inte passade. Hade jag haft en man så hade han mätt, beräknat, mätt igen och konstaterat att vi ska nog köpa en mindre soffa ändå. Men nu har jag varken man eller soffa. Och just nu känns det som om ALLT är IKEAs fel.

Efter att jag äntligen fått min pengar tillbaka så blev det en vända till soffavdelningen. Men de andra sofforna var lika fula som igår, och jag var trött. Trött på IKEA, trött på soffor och trött på mig själv. Så jag åkte hem och grät. Vet inte varifrån alla tårar kom, men det fanns ett helt lager av ogråtna stora, blöta tårar som bara var tvungna att komma ut. Katten strök sig nervöst mot mig, matte konstig. Nej, matte inte konstig, matte har bara en helt vanlig 30-årskris, julkris och livskris samtidigt. Ingenting att oroa sig för. Förhoppningsvis är det övergående och kommer att lägga sig när det finns både soffor och män i närheten.

Mission soffa

Ilskan har lagt sig, logiken tillbaks. Repris på IKEA idag, ska få tillbaka pengarna och sen försöka hitta någon annan..
Men först ska jag till gymmet, sen ska jag hem och få i mig ordentligt med frukost, sen ska jag peppa mig själv inför IKEA och tåget. ALLA tåg är försenade här i Holland på grund av snön. Eller alla som går, hälften är ju inställda. ANdas, andas, inte stressa upp sig, det blir bra till slut. Och förhoppningsvis står det en soffa i mitt hem innan den här dagen är slut.

Arg

Jävla holländska hus som inte ens kan ta in en jävla 2-sits-soffa för att dörrarna är så fittigt jävla små. Varför har de då möbler som inte ens kan flyttas in??  AHHHH!!! Så jävla pissigt förbannad så att jag skule kunna döda de där leveranssnubbarna som bara flinade och sa "den tar vi tillbaks till IKEA". Så, jag sitter i en lägenhet utan mysig soffjävel och kommer antagligen göra det så länge jag bor kvar här. Dessutom har jag säkert gjort mig ovän med hela huset eftersom jag skrek så väggarna skakade.
Inte nog med det, såklart var glöggen slut, så nu kommer jag sitta här både utan glögg o soffa. Kul.

Lördag :-)

Planen idag; svetta ur mig den sista alkoholen på gymmet med lite step och bastu. Oj, oj vilken mör skrutt jag var igår när jag kom hem. Landade i fåtöljen som en lite geleklump och blev sittande till mina ögon inte ville vara med längre. Idag är det mycket bättre, har tillbringat den med att kolla runt på alla f-booksidor för att se om man blivit taggad från julfesten i någon ful pose. Än så länge lugnt, men antar att det beror på att alla sover, det är ju ändå lördagmorgon. Bara jag som vaknar sex på morgonen. Jag har verkligen försökt att ändra på det eftersom mitt sociala liv skulle få sig ett riktigt lyft om jag bara kunde nattuggla lite, men jag kan bara inte sova länge på morgonen, nästan ett handikapp.
Bilden nedan får representera alla drinkar som slank ned i torsdags, motivator till gymsvettning.


Många glas blev det på julfesten

Dagen efter

Glamprinsessa igår, något dassigare idag. Att några timmars festande kan göra en sådan skillnad.

Vaknade på hotellrummet i morse med allt smink utsmetat i hela ansiktet. Hotellet, ett sk designhotell var ingenting för mig: toa mitt i rummet utan dörrar, duschen likaså. 1500 knappar för alla features.
I natt ville jag slå på värmen, men istället slog jag på tv'n och porrkanalen. Och hittade inte knappen för att byta kanal eller sänka ljudet. Provade mig fram och helt plötsligt susade det i rummet som en hel höstskog och lamporna ändrade färg till red light-rosa.
Så i ett iskallt rum med "avkopplande" höstsus, porr-tv på högsta volym och starkt rosa ljus somnade jag till slut helt utmattad av att försöka hitta alla funktioner. Rufft uppvaknande, verkligen. Nej, designhotell krångligt.

Julfesten var superlyckad: inga större skandaler förutom en tjej som fick en överdos. Vilken drog oklart. men det var i alla fall drag i henne tills det roliga tog slut.

Jag höll mig på mattan och blev inte helt odrägligt full, trots champagne och öl i mängder. Nästa gång: mycket vatten innan, tror det känns bättre dagen efter.

Produktiviteten idag har varit noll, mitt huvud har slutat fungera för den här veckan, jag vill bara hem till mysbyxorna och katten. No glamour idag. 1 timme kvar på jobbet, sen börjar helgen!!

Snö

Det snöar i Holland, jippie!! Äntligen vinterkänsla. Nu skulle jag vilja dra på mig varma kläder och bara lufsa runt i snöyran som en lycklig liten skrutt. Men, men, viktig mötes och festdag. Kan inte ha klunsiga stövlarna på mig, utan får trippa runt i snön med klackarna som en bambi på hal is.
Sitter med färg i håret och nymålat lack på naglarna, hoppas jag får med mig alla pimpgrejer nu!

Kvällsfix

Snikade från jobbet en timme tidigare och tog ett par välförtjänta öl med vännen Grannen och hennes kille. Det var riktigt trevligt och jag inser att det är just sådana här saker som jag behöver parta upp min tillvaro med. Dessutom hade vi bra prat på tåget, kändes som en bra re-connect. Julpaniken har släppt, åter igen inser jag att det blir vad man gör det till (orginellt va :-) )

I morgon möte och jobbfesten, kommer bli en intensiv men förhoppningsvis kul dag. Nu är det dags att planera hur allt ska få plats i väskan som är alldeles för liten men för fin att åka utan.

Nu är det pimping time, ansiktsmask och noppa ögonbrynen! Med 2 öl i kroppen kan det inte bli annat än ett perfekt resultat!


Lite körigt

Så mycket som måste ordnas idag:

  • Fixa håret inför i morgon
  • Hitta present till ett födelsedagsbarn (eller en födelsedagsman)
  • Tvätta sista grejerna
  • Göra ansiktsmask
  • Hitta en väska att få ner alla grejer i
  • Förbereda inför mötet i morgon (som f.ö hålls i tjottahejti)
  • Fixa kattmat

PLUS jobba jobbiga skiftet tio till sju som man bara blir helt slut av. Varför har dygnet så få timmar?

Litet psykobryt igen igår över julen, men det blir nog bra til slut även om det inte känns så nu..

Utväxt :-)

http://www.aftonbladet.se/hemtradgard/article6292301.ab
http://www.aftonbladet.se/hemtradgard/article6292301.ab

morgon

..mörkt och kallt. Skulle vilja ligga i sängen hela dagen, bara mysa under täcket. Men, men, dags att stiga upp och göra dagen. Hoppas på en lugn dag på jobbet. På lunchen igår var jag och köpte mössa och vantar så jag slipper frysa när jag promenixar från station till jobbet.

Med den är kylan känns klänning inte alls som något kul alternativ på festen. VI får se vad det blir..

Fler med stress-symptom

Ca 3 timmar om dan gör jag något som enligt arbetsbeskrivningen kallas "monitoring", vilket innebär att att mazimal servicenivå ska uppnås genom att folk inte tar för långa raster, inte har för lång "personal time" och avverkar "10 items per hour". Med andra ord; jag är bitchen med piskan. Under dessa (långa) timmar ingår även att svara i telefonen, den så kallade "team leader hotlin". Ibland ringer kollegor från andra kontor runt om i världen, ibland l´ringer chefen och skriker, men för det mesta är det sjukligar, sjusovare och skolkare som hör av sig.

Idag tog jag emot ett extraordinärt samtal från en fransman som jobbar hos oss. Hans skift hade startat 1 timme tidigare utan att vi sett röken av honom, men nu hörde han alltså av sig,  både full, hög och väldigt arg.

Jag: So, when can we expect you to be here?

Han: I will come in when I want to!! Maybe in 30 minutes, but I don’t
know… I am not a machine

Jag: Of course you are not..  Do you have a reason for why you are late?

Han: Do you understand, I am not a fucking machine, I am not a machine
You know one thing, I can reassign tomorrow and I don’t give a shit If
you want a reason to why I am not coming in I can lie to you, because I
am not telling you, I hate this fucking company and will never come back! I only care for love.

På något sätt lättade den där konversationen upp hela min eftermiddag. Skönt med någon annan som också har julstress!

Saknar


Söndag kväll

Vilken skön Söndag, solig vinterpromenad, lite matshopping inför veckan och massa slappande. Den här helgen har gått alldeles för fort, att det redan är måndag i morgon. Och jobbiga passet dessutom; 10:00-18:30. Och så mycket som ska hinnas med; måste hitta strumpbyxor och bolero som matchar klänningen och lämna in stövlarna på klackning. Och jag måste bara hinna en sväng till IKEA och bunkra upp mitt glögglager!

Hoppas, hoppas den här veckan går fort!

Pure hangover

Luciavakade med att besöka alla bögbarer i Red Light. Det känns idag kan jag lova. Mitt lilla huvud dunkar på, men det var helt klart värt det! Träffade en vän som jag inte sett på väldigt länge, det var verkligen så kul! Vi körde på tema coctail, vet inte hur många jag sörplade i mig, men plånboken var ialla fall tom när jag kom hem. Dyra drinkar men känns som jag förtjänade det, jag menar, det var månader sen jag gick ut och hade en helkväll!

Och jag hittade en klänning! Den hade kostat 120 euro men var nedsatt till hälften. Ok deal, dessutom kommer jag kunna ha den även när det inte är julfest på jobbet, helt klart en investering. Idag blir det stor städ-dag, vitt katthår överallt. Borde de inte behålla pälsen när det är så kallt?

Nu är frågan; gym eller promenad, lutar åt promenad eftersom solen för en gångs skull tittat fram!

Att man aldrig lär sig..

Har aldig aldrig varit någon sensuell gråtare; alltid massa snor och mascara i hela ansiktet. Igår kväll hade jag ett stort psykbryt över julen. Satt bölande i fåtöljen med katten i knäet (hon var nog ganksa nöjd eftersom hennes bästa moments är när jag sitter still) och tyckte vansinnigt synd om mig själv hela kvällen. Tills jag kände den där välbekanta känslan, javisst var det mensen som kom. Samma dag eller dagen innan är jag alltid ett gråtmilt, känslomässigt vrak. Och varje månad glömmer jag ALLTID bort det och tror att jag håller på att bli helt knäpp. Måste vara lite trög, räknade precis ut att jag under mitt 30-åriga liv måste ha haft perioden ca 1872 ggr, vilket borde vara ett tal av experience om man säger så. Men varje månad är det samma överraskning, och samma lättnad över att det "bara var det". Helt plötsligt så var pusselbitarna och svaren där;

  • alla klännningar jag provade igår kändes som tighta korvskinn och jag kände mig som en knubbsäl
  • jag var hungring som en gris, och åt trippla portioner
  • jag var melankolisk
  • 2 fula blemmor på kinden
Med dessa uppenbara ledtrådar borde jag ju kunnat räkna ut vad som var på gång, men inte! Jag drog som vanligt i alla växlar och konstaterade att jag håller på att bli knäpp, utbränd och gammal, allt på samma gång!

När jag var yngre lyckades jag alltd göra mig ovän med alla, och resten av månaden gick åt till att reparera relationer som jag trasslat till med mitt charmiga humör. Nu för tiden är det bara de absolut närmaste som får lida, igår var det exet i Finland som fick trösta, supporta och intyga att jag är alldeles bra som jag är. Stackars, stackars, honom, vilket mardröms-ex jag är, måste skärpa mig...ska försöka komma ihåg nästa månad.

Nu ska jag dricka 1 liter vatten eftersom hela vätskebalansen antagligen rubbades igår med allt flöde av tårar, sen ska jag ta en långpromenad och klura ut komande mens-strategier :-)




Jul, jul, fucking jul

Så var det den tiden på året igen.. suck. Nu börjas det med "och var spenderar du julen då? Vilka ska du fira med? Vad har du handlat, och hur länge är du ledig?" Bara det är ångestskapande nog. Jag firar av tradition inte julen. Inte för att jag kommer från en julfri familj, men det har bara blivit så. Den här tiden på året har alltid varit den mest ångestladdade tiden ända sen jag var ett litet skilsmässobarn med både en plastmamma och en tokmamma. Kan inte komma ihåg en endaste harmonisk barndomsjul...

SÅ, alla ni som undrar; jag ska spendera julen ensam, jag ska inte äta någon julmat och jag ska inte öppna några julklappar. Trist men jämför med alternativet; att stressa runt som en skållad råtta i Stockholm under julhelgen.

Och helt ensam är jag inte, grannen som för övrigt också är både en vän och svensk, ska också vara här i Haarlem utan familjen. Men hon har man och barn och allt. Rättare sagt,  hon har pojkvän och väntar barn (kanske inte riktigt samma sak).

Ja, ja, det kommer en jul då jag ska ha min alldeles egna familj som jag kan fira med.. Jultomten, finns du så står det i alla fall övers på önskelistan.

Katterna, ett någorlunda stilla moment


Snart helg

Fredag OCH halv semsterdag, kan inte bli bättre!!
Mission: outfit till Stora Julfesten som går av stapeln nästa torsdag.
Igår fick jag den glada nyheten att jobbet fixat med hotell, så jag kan festa hela natten :-) Kollade in hotellrummen och de är hur porriga som helst, med en inglasad dusch mitt i rummet, se själva: http://www.booking.com/hotel/nl/citizenm-amsterdam-city.html?sid=4e8861de49772db8cf501f4138fd9159

Gick på yogan igår, lite krångligt att man inte kan holländska, och ännu krångligare att instruktören kom från en landsort med dialekt som nån som har en stor potatis i halsen. Men det gick bra, även om avkopplingen uteblev eftersom jag var tvungen att spetsa öronen till max hela tiden.

Idag, vilodag, ska inte röra mig en onödig meter!!




Nästan hemma

Livet är det som pågår medan man pysslar med annat, och just nu pimpar Snurrmaggan bloggen. Har aldrig hållit på i de där stilmallarna men nån gång ska väl vara den första!Det kommer bli fint till sist om jag bara kan ha lite tålamod för en gångs skull och inte få spelet när det inte blir som jag vill!

Åh, jag kan bara inte vänta till i morgon, fredag, fredag, fredag!! Dumma jag har jobbat 7 dagar i rad eftersom jag tog ut ledigt i förskott. Kul då, inte nu.

Dags att rusa iväg till gymmet. Komiskt; stressa till avstressande yogan :-)

Aj aj aj

.. att träningsvärk kan kännas så! Första gången på ett gym på över 5 år, vad trodde jag, att det inte skulle kännas? Nu går jag i alla fall som en felknullad anka. Ska man vara fin får man lida pin :-)

Återförening

Efter nästan ett år har jag återförenats med min gamla, kära blogg!! Trodde nästan det var kört att återuppliva den med det gick!
Nu ska jag bli en Duktig Bloggare, en sån som skriver varje dag!

RSS 2.0