< Till bloggens startsida

feldag

Idag har bara varit en fel fuldag helt enkelt. En sån där dag man helst skulle vilja gömma längst in garderoben, för så jävlig var den. Men det är en ny i morgon och förhoppningsvis fylls den med sol, sommar och skratt. Inga toppar utan dalar och allt det där..

Ny vecka

Härliga helg varför tog du slut så himla fort?

I lördags var det "Blommor & Bin", fantastiskt park-event med så himla skön atmosfär så att man önskar att hela livet vore en stor parkfest. Träffade så mycket trevligt folk och connectade med en kille som känner en annan kille som jag verkligen hängde med heela tiden under min lumpen-period (ja, jag har gjort lumpen, nej, jag vet inte varför jag gjorde det).  Massa märkliga sammanträffanden, jätteroligt! Hela dagen gick så fort. Och det blev massor av resorb och vatten efteråt kan jag lova. Stekande sol, alkoholhaltiga drycker och dans är ju inte världens bästa kombo för att känna sig tipptopp dagen efter. Men det var helt klart veckans höjdpunkt!

 Denna vecka är det lyx för jag jobbar bara måndag, tisdag och kanske onsdag, för jag ska inte missa en sekund av Pride!

 En vän gjorde för övrigt  just hela min dag genom att tala om att "min rumpa har karaktär", tycker det var både snällt, generöst och klokt sagt. Brukar själv hävda att brösten hamnade på rumpan, man kan inte få allt:)


..

Ovanligt för att vara jag, men känner mig ganska nöjd med tillvaron när jag tänker efter.

Ett jobb som inte suger musten ur en, inga obehagliga räkningar som dimper ner i brevlådan, och vänner och familj på nära avstånd.

Dessutom ska jag snart bli Faster Aster, flytta till ett underbart hus OCH jag känner mig ovanligt fin i håret!

Angående relationspaniken så har jag en backup om allt skulle skita sig totalt. Min underbare gay-kompis har lovat att donera lite högklassig sperma om det skulle krisa och inte blir som jag vill inom de närmsta 10 åren. Samme vän använder silk epil över hela kroppen (eller inte pungen förresten) och älskar nudistbad och rödvin. Alla förutsättningar att bli en öppensinnad liten unge i alla fall. Iofs så löser det väl inte "jag vill leva med någon"-paniken, men iaf…Frågan är om jag har så mycket panik egentligen, eller om jag bara tror att jag har panik för att jag alltid måste ha något att ha ångest över?


Aj

Resultat av att sova med papiljotter: jättefint, men att ha gnuggat de små grå mot en spikmatta hela natten är absolut inte det skönaste jag varit med om. Drömde mardrömmar hela natten om katter som klöste i mitt huvud. Så nu har jag fluffhår men typ lika fluffiga påsar under ögonen.

pailjotter och annat krusidull

Det var en tung eftermiddag, men det känns så fasansfullt heavy så jag tänkte försöka  pigga upp mig med att försöka fokusera på något annat lite lättsammare så här innan jag ska sova...
 
Jag har blivit galet förälskad i mammas papiljotter. I och för sig så känns det som att sova på en igelkott, men håret blir fluffigt som i Fructis-reklamen och man känner sig superglam! Dessutm friterar de inte hårtopparna, som all värme annars gör på mitt hår (räcker typ med varmvatten för att håret ska bli sprött och stekt längst ut.) Vet inte vem det var som namngav det skandinaviska håret "tunt och fint, jag skulle snarare använda benämningen "tunn liten kvast gjord av sockervadds-svinto med frizz". Typ. De som kan läsa mellan raderna kanske har fattat att jag och min kalufs inte är bästa vänner. Jag har alltid drömt om en tjock, lång hårman som jag förföriskt kan slänga med och samtidigt knycka så där lite sexigt nonchalant på nacken. Man kan inte få allt. 
 
När jag var 20 så bestämde jag mig faktiskt för att skaffa mig ett hårsvall på fejkväg och investerade 1000 euro (som jag inte hade) på extensions som var någontng helt nytt då. Jag fick ett fantastiskt snyggt hår som jag var såå stolt över (tacka fan för det, levde på havregryn och nudlar ett halvår efter det, är säker på att jag drog på mig både skörbjugg och benskörhet på köpet). Dessvärre fick jag även en afrokräm på köpet som skulle göra håret "lätt att kamma", men istället blev det dreds i hårbotten, den där frisören måste verkligen ha hatat mig.  Självklart hade jag inte råd att gå och ta bort håret så det hängde i stora testar tills det blev en sanitär olägenhet för hela grannskapet, så jag snaggade av allting. Det var Sofia's "Jag älskar att gå i mössa"-år. 
Men som sagt, man lär sig och nu förstår jag alla de tanter som på 50-talet gick omkring med de där rullarna på huvudet. 
Appropå att lära sig så funderade tidigare idag på hur långt jag har kommit i Personlig Mognad och Utveckling..
 
Skålar
När jag var liten så älskade jag att äta ur lustiga skålar, desto konstigare, desto godare. Nothing changed, blir fortfarande helt lycklig om jag hittar en rolig kåsa eller konstigt format skål att äta ur. 
 
Bröderna Lejonhjärta
Börjar fortfarande gråta när jag ser Bröderna Lejonhjärta. Skorpan, Jonatan, Körsbärsdalen och Nangijala, åh det är ju bara så sorgligt att man kan ha gråtorgie en hel kväll. Eller helg för den delen. 
 
Lördagsgodis
Ser forfarande fram mot Stora Godisdagen Lördag då jag glad i hågen springer till affären och köper en stoor påse gotta som bara måste vara Karamellkungen. Provsmakar gärna små hörn av allt och lägger tillbaks de gnagda godisbitarna i påsen. Tror att jag undermedvetet revirpinkar in min påse på det sättet, funkade i alla fall för att hålla lillebror borta från min påsen när jag var liten. Ocharmigt I know, men det är som ett ticks. 
 
Mörker
Är fortfarande löjligt mörkrädd. När hele Kebnekaisegänget var på Grönan och det var dags för spökhuset så stod jag och fegade hur länge som helst. Väl inne i det där obehagliga huset så försökte jag ta mig igenom så snabbt som bara möjligt för att då det överstökat. Kanske att jag har blivit en lite gnutta bättre än tidigare, jag önskar i alla fall inte att jag hade en kateter så att jag slapp gå i den mörka hallen på natten när jag blir kissnödig. Progress. 
 
Kostymskräck
Jag har alltid tyckt att män i kostym ser obehagliga ut. Lksom dystra och stöpta i samma form och läskiga på något sätt. Lite tokigt eftersom det är den vanligaste dress coden om man inte jobbar som truckförare i hamburgerkök eller som tandläkare. Man får helt enkelt bara gilla läget och anstränga sig lite extra för att inte gå omkring med en sån där urk-ogilla-grimas. Utmaning. 
Om jag gifter mig någon gång så ska det i alla fall vara helt ett helt kostymfritt bröllop; männen ska vara utklädda till Näcken och kvinnorna till Glada Bakelser. Kommer bli en klar succé!
 
Allsång på Skansen
Jag älskar musik, det är det bästa jag vet. Men jag hatar Allsång på Skansen som snarare påminner om en mass-psykos hämtad ur någon superreligös rörelse. När vinjetten för programmet börjar så får jag kalla kårar och vrider mig i smärtsamma spasmer över alla människor ser nyfrälsta ut och skrålar hellre än bra. Har aldrig gillat. Kommer aldrig gilla. Känner mig som värsta glädjedödaren här men jag kan bara inte hjälpa det. Kräkmedel i tv-format. (den dagen jag sitter och diggar till Allsång.. så måste jag ha blivit lobotomerad eller blind och döv)
 
Hmm, när man läser det här uppspaltat så där så ser det ju  minst sagt...dystert ut. Som om jag verkligen behöver en ledsagare och inte borde vistas på offentliga platser utan munkorg och koppel typ. Men jag lovar och svär, det finns tusentals områden som jag verkligen har utvecklats på, men det är ett helt annat inlägg!
 
Vad bra, nu har jag fokuserat på något annat än det tunga som snurrat runt i huvudet i eftermiddag. Alltid lika upplyftande att fokusera på sig själv. Typ not. 
 
Skulle jag haft en älskling nu så skulle jag krypa ner i sängen och sova sked hela natten.(suck vad är väl en bal på slottet)  Istället ska jag lägga mig på mitt papiljottiga igelkottthuvud och hoppas att resultatet blir alldeles, fantastiskt!
 
 
 

att dejta som ett djur

Inte för att det tar upp så mycket av min tid (bara en tanke typ varje timme eller så) men jag är jäkligt less på att vara singel. Varken speciellt originellt eller frigjort, men dagens stora sanning.

 

I går hade jag ett långt samtal med den person som jag under många år har haft en relation med, och i ungefär lika många år har väntat på att vi ska ta någon form av beslut hur vi ska göra (eller inte göra) med varandra. Det är svårt, för när man känner varandra så bra himla bra (och bryr sig så himla mycket omd en andre), så känns det nästan som om att skära bort en kroppsdel genom att säga att "ok, vi bestämmer oss för att bara vara vänner".

 

Så nu är jag aningen amputerad men haltar i alla fall fram som 100% singel.

 

Det är fantastiskt att känna en annan människa så bra men också lite läskigt, till exempel så kände jag på mig att han varit i Prag förra veckan utan att vi pratat och sen visar det sig att det stämde, hur freaky är inte det egentligen? Det är som en osynlig kabel som går mellan oss och som ibland skickar signaler "han mår inte bra" eller "han vill vara ifred".

Men tillbaka till singlandet; hur gör man för att träffa någon då? Det verkar vara så enkelt att vara typ en hund eller katt, de tittar på varandra, luktar på varandra och säger "nu kör vi". Lätt som en plätt. Okomplicerat. Alla glada.  

 

Jag vill ju inte riktigt gå in på dejtingsidor och skapa mig en profil där jag ska marknadsföra mig som ett riktigt kap samtidigt som jag måste sålla bort de alla stackare som också marknadsförs sig som ett kap och försöka hitta de som är äkta. Och skulle jag skriva rätt upp och ner hur knäpp jag är så skulle jag skrämma alla på flykten eller locka till mig likasinnade (lätt neurotiska, egocentriska snurrmaggor när jag behöver Stabilitet och Lugn för att åtminstone inte få dagliga aggressiva utbrott eller nervösa sammanbrott).

 

Och sen så ska man välja profilbild, liksom grädden på moset som ska få alla att tänka "men hon ser ju jättesöt och trevligt ut". Gärna tagen lite uppifrån och med ett förföriskt leende a lá "titta på mig så enkel och rolig jag är att ha att göra med". Jag vill inte. Får lust att lägga upp en bild där jag gör en ful grimas och gör fuck you-tecknet bara för att provocera, men känner på mig att det ändå inte skulle gagna mig i längden (antagligen bara idioter som svarar på en så negativ profilbild). Och bilden skulle förresten säkert bli refuserad. Ja, nu är jag väl både dömande, och tar ut negativt i förskott men det känns liksom inte riktigt som min grej det där..Jag har faktiskt försökt och då träffade jag en dvärg som sa att han var 1.80 cm så det var ju lite uppenbart att han körde med falsk marknadsföring.

 

Nej, jag tror att knepet helt enkelt är att bara råka träffa någon sådär, typ vips så står personen där och man klickar och synkar och allt det där som helst INTE är en barndomsvän som känt en i 100 år och vet mer än han/hon borde om allt pinsamt man gjorde i tonåren (sånt kan man berätta när man typ är "safe", efter 5-10 år eller så då det till och med kan funka som en krydda för att piffa upp ett boring sexliv eller nåt)

 

Ställen som går fetbort:

  • Krogen
  • Tandläkaren
  • Kvinnokliniken
  • Apoteket

Gemensamt med dessa tre är att nästan alla är där för att de har problem av något slag, typ.

 

 Ställen som är lite bättre

  •  Parken
  • Skogen
  • Stranden

När folk är ute i naturen som blir de mer jordade har jag märkt. Problemet är att få verkar vistas i ovanstående miljöer ensamma (förutom blottare och jag), ofta är det par, barnfamiljer och kompisgäng som dominerar.

 

 Optimalt ställe

  • Någon plats som man absolut inte hade räknat med (typ busshållplatsen eller övergångstället, eller tvättstugan), eller någon trevlig festival.
Jag ska alltså befinna mig på platser som man inte räknat med och åka på festivaler. Undrar om allemansrätten gäller på busshållplatser, i sådana fall får jag väl slå upp ett tält för att inte missa alla chanser, samtidgit som jag bokar tvättstugan typ vaarje dag. :-)

Att känna

Det här med att vara högsensitiv..har läst en väldans massa om HSP, att vara en sk Highly Sensitive Person. Och jag känner igen mig så himla mycket. På sidan http://www.sensitiv-hsp.se/ kan man läsa: 
 

"Om man är högkänslig, är man en person som är särskilt känslig för intryck. Man tar helt enkelt in fler intryck och bearbetar dem på ett djupare sätt  än andra människor gör. Därför kommer man som högkänslig lätt att känna sig överstimulerad och få lust att dra sig tillbaka från sammanhang där det händer många saker på en gång.

Andra kan lätt uppfatta en HSP som pjoskig, överkänslig eller osällskaplig eftersom han eller hon fortare blir trött och ofta lämnar sällskapet före de flesta andra.

En högkänslig person kommer å sin sida lätt att känna sig fel, eftersom han/hon inte kan klara så mycket stimulans som andra människor kan.

För de flesta sensitiva fungerar det heller inte att delta i sociala sammanhang flera gånger i veckan. Att man till en viss del måste begränsa sig, kan vara svårt att acceptera, särskilt om lusten efter sällskap är stor, vilket den som sagt kan vara även om man är högkänslig.

 I gengäld har den särskilt sensitive sällan tråkigt i sitt eget sällskp, och här kommer vi in på fördelarna. Om man är högkänslig har man ett rikt inre liv. Ganska få intryck kan sätta igång en hel film på den högsensitives inre bildskärm. Därför är den högkänslige ytterst lämpad till jobb där det gäller att få bra och originella idéer. Många författare är av naturen mycket känsliga. Dessutom gör högkänsligheten stor nytta om personen har att göra med andra människor. Den särskilt sensitive kommer att ha en god intuition och känsla för den andres behov.

 En högsensitiv person som har lärt sig att respektera sig själv och sitt karaktärsdrag, kan få ett rikt liv. Faktiskt visar forskningen att högkänsliga under de rätta omständigheterna, trivs bättre än andra. Det anses att ha att göra med det rika inre livet och med personens förmåga att registrera fina nyanser och således hitta en större njutning i t ex dofter, naturen, konst och musik."

 

Skönt. Jag är alltså inte helt koko som känner, känner och känner minsta lilla skiftning i min närvaro, eller som gråter över en musikslinga som är så vansinnigt vacker (och som får gå på repeat tills grannarna undrar om stereon har hakat upp sig). Eller blir otröstlig om jag ser en gripande dokumentär eller film. Eller helt låg av att se hur en hemlös (jag kan ju egentligen inte veta om personen i fråga verkligen var hemlös men den man som satt i trasiga kläder såg i alla fall väldigt utsatt ut, han kanske egentligen var mångmiljonär som på fritiden klär sig ruffigt och lirar lite för att insupa streetlifeatmosfären) sitter i regnet och spelar gitarr. Lika mycket som att jag kan få lyckokänslor över att se ett vacker träd, eller en leende tant på tunnelbanan. Och jag gör små historier i huvudet om alla jag möter; hur mår de, var är de på väg, vad de lever för liv. 

Jag kan bli så vansinnigt urlakad på energi om jag inte pausar emellanåt och drar mig tillbaka, inåt och bara andas en lååång sväng. Som att jag måste ladda upp hjärnan för att orka registrera och känna så mycket hela tiden. 

Jag är uppvuxen med att det är "fult" att känna för mycket, och framförallt visa det. Delvis på grund av en sjukdom som härjar i släkten men också för att man inte ska "dramatisera" sakernas tillstånd, dvs inte göra så stort väsen av hur det ligger till. Nej, jag växte upp i tron att det var dåligt att visa känslor, att man skulle tänka rationellt och inte haka upp sig på småsaker (dvs torka tårarna och låtsas som att det inte fanns några problem eller svårigheter). Men för min lilla hjärna var det ju tokdömt att misslyckas och ledde i stället till dubbelt så mycket känslor: den jag kände över en viss sak och den jag kände över att jag inte bara "gaskade upp" mig som man "borde". 

Idag uppskattar jag verkligen människor i  min närhet som vågar visa sina känslor även om de inte alltid är bekväma, och jag inte förstå hur det i vissa kretsar nästan verkar ses som ett dåligt drag. Som att säga "Ja men hon är ju en känslomänniska" för att ta udden ur eller förminska vad personen sagt/gjort.

ALLA är väl känslomänniskor? I alla fall mer eller mindre. Allt jag känner ÄR jag, vilket inte går ihop för all de som säger att man inte ska låta känslorna styra, att man ska tänka logiskt och rationellt hela tiden. Jag säger bara fuck off! Snarare så tror jag att om man fokuserar på att tänka och göra positivt så blir man så mycket mer av den känslan och de mest fantastiska saker kan hända. Inte alla gånger så himla lätt men hur lätt är det att gå omkring och tänka rationellt hela tiden? 

Jag är i alla fall en människa som känner. Massor hela tiden. Skulle jag kapa mitt rika (ibland hysteriska) känsloliv så skulle jag bli en levande död med stenansikte. Ovärt. 

 

måndag

Måndag morgon, regn i luften och glåmiga, trötta ögon som undviker all kontakt med andra lika glåmiga, trötta ögon. Folk som stirrar tomt framför sig, ja hela tunnelbanevagnen bara sjuder av ren och skär måndagsångest. När den medvetne och "up to date"- törstande stockholmaren inte ens orkar bläddra i telefonen, ja då är det en riktigt sunkig, grå morgon. ( Jag som tänker att det är ju lite "tur" att det är dåligt väder när man ska jobba och allt, förhoppningsvis tajmar solen sina strålar tills jag är ledig).

Vi är verkligen så himla beroende av vädret; hade solen lyst på en klarblå himmel så hade färgglada kjolar lyst ikapp med glada stockholmsleenden. Men som sagt, den här morgonen kändes mer dyster än någonting annat med sin regntunga himmel och starka vindar som verkar vilja säga "- Gå och lägg dig igen, kryp ner under täcket och kolla en bra film tillsammans med en påse godis"

 Och gårdagen som var så fin med sin varma sol! Den skarpa kontrasten mellan väderväxlingarna gör det så uppenbart att vi är så påverkade av vädret.  

När jag var på Kebnekaise så tog alla vädrets växlingar mer med ro, man kan ändå inte påverka det. Men i Stockholm där de flesta sitter med sina iphones och appar och verkar tro att de kan styra det mesta i sin vardag, så verkar det bli en ännu större frustration när vädret inte är som vi planerat för.

När jag jobbade på Malta så frågade jag en kollega vad hon tyckte var utmärkande för oss svenskar och hon svarade "You guys are so amazingly obsessed with the weather, you talk about it all the time".  För henne var det helt oförståeligt eftersom Malta med sina 30 grader året om inte tycker det är så mycket att analysera.

 Annars är dagsformen helt ok, känner mig som en ganska glad skutt. Sitter i en stendöd reception och dricker te, ser hur parasollerna vajar i blåsten utanför och tycker det är en ganska mysig start på veckan ändå.


..

Jag är så exremt känslig för musik; hör jag en låt som talar till mitt inre så får jag gåshud, börjar gråta och bara måste lyssna på den om och om igen. Alla mina sinnen berörs och jag kan bli så himla tagen.. 
 
Coldplays "Swallowed in the sea" är en av de där sångerna som jag bara tycker är så vacker. Och texten sen: 
 
You cut me down a tree and brought it back to me
And that's what made me see where I was going wrong
You put me on a shelf and kept me for yourself
can only blame myself, you can only blame me
 
And I could write a song a hundred miles long
Well that's where I belong and you belong with me
And I could write it down or spread it all around
Get lost and then get found or swallowed in the sea
 
You put me on a line and hung me out to dry
Darling that's when I decided to go to see you
You cut me down to size and opened up my eyes
Made me realize what I could not see
 
And I could write a book, the one they'll say that shook the world
And then it took, it took it back from me
And I could write it down and spread it all around
Get lost and then get found and you'll come back to me
Not swallowed in the sea

And I could write a song a hundred miles long
Well that's where I belong and you belong with me
The streets you're walking on, a thousand houses long
Well that's where I belong and you belong with me

Oh what good is it to live with nothing left to give
Forget but not forgive, not loving all you see
 
Oh the streets you're walking on a thousand houses long
Well that's where I belong and you belong with me
Not swallowed in the sea
You belong with me, not swallowed in the sea
Yeah, you belong with me
Not swallowed in the sea

Read more: COLDPLAY - SWALLOWED IN THE SEA LYRICS http://www.metrolyrics.com/swallowed-in-the-sea-lyrics-coldplay.html#ixzz21M5vta8G 
Copied from MetroLyrics.com 

sen sist..

Jo.. det är ju sådär med tiden.. den bara går och går och så helt plötsligt så inser jag att jag inte skrivit en rad för att det varit så mycket som hänt som distraherar de där stackars tankarna att sättas på pränt.
Säger väl ganska mycket om hur jag fungerar i fullfartvärlden, tankarna finns där, men inte energin och tiden att plita ned dem. Stor kulturkrock att komma hem till stan igen, minst sagt. Och Stockholm är inte ens en Stor Stad!!
 
Men vad har då egentligen hänt sen sist förutom att jag var i helvetet och vände, krisade över jobb och framtid och vem är jag (som vanligt med andra ord), träffade exet som vände upp och ner på typ allt, fixade till det med jobb och såna praktikaliteter och kände att jag flöt någorlunda igen? Hmm inte så mycket måste jag erkänna...men mycket ändå på något sätt.. 
 
Jag jobbar in min lilla reception i Gamla Stan, otippat att jag skulle hamna där men så rätt. Från att ha varit i chefsposition till detta så är det för mig ett stort.. lyft. Ingen som inte varit där fattar nog inte, men att kunna läsa på fritiden, eller träffa vänner, eller bara sitta på balkongen och fixa naglarna är sjuuukt härligt att hinna med. Uppskattar Tiden mer än något annat. Sen får jag väl sitta som Ulla Bella Sekreterare resten av mitt liv om det gör mig glad. Ärligt talat är jag så glad för min egna skull att jag äntligen fattat med Hela Mig att jag inte behöver vara så jävla skitduktig hela tiden. För vem fan orkar vara pretto skitnödigt bra hela tiden? Jag orkar i alla fall inte. 

Min helg hittils har varit så härlig; igår satt jag och babblade med broren hela kvällen, bästa terapin någonsin!! Vet inte om det är för att han förstår mig eller om det är för att han har samma sjuka humor  som jag och garvar åt mina skämt, antar att det är något mitemellan:-)
Idag promenerade jag och pappa i flera timmar och bara småpratade om allt och inget, det var jättemysigt trots lite lätt huvudvärk från ölen kvällen innan. Och ikväll vara bara underbar med indisk mat, vän, babbel och bubbel om ALLA livets vesäntligheter. Det blir så uppenbart för mig hur viktigt det är med vänner. Och hur viktigt det är att våga visa sina vänner att man faktiskt behöver dem. Lite läskigt tycker jag som alltid ska vara så tuff och självständig.. men jag känner att jag i alla fall tar stegen i rätt riktning.

RSS 2.0