< Till bloggens startsida

Vårsol

Sol, sol, sol i mitt sinne, trodde det skulle vara snökaos idag men inte!! Hoppas våren dyker upp på riktigt nu, orkar inte vänta mera. Gårdagens känslostorm har också lugnat ner sig, men jag känner mig dum, dum, dum, logik och känslor är inte på samma sida, i varje falll inte i min bok och jag måste lyckas blanda dem på något bra sätt.. ska fundera över lite shopping.

Fredag

Feelings are much like waves, we can't stop them from coming but we can choose which one to surf.Jonatan Mårtensson

Den där Jonatan måste haft en jäkligt bra dag när han skrev det, låter alldeles toppen men min verklighet ser i alla fall annorlunda ut; känslor väller över från alla håll och kanter och hela jag är ett enda stort hela havet stormar utan flytväst...alltid och konstant. Men det är i alla fall helg och förhoppningsvis har stormen (för den här gången) ebbat ut tills i morgon ersatts av en vindstilla dag i vårsolen.


Träningsvärk i hjärnan

Träning och kurs kul, men hjärnan liksom arbetar på ett annat sätt, borde göra det här oftare :-)

Hissade ner Bless (katten) efter jobbet, jag ville att hon med skulle få lite vårsol. Förra sommaren åkte hon hiss i korgen flera gånger om dagen (jag bor högst upp i huset och har tyvärr ingen uteplats), sen hon kastrerades så har hon inte varit så pigg på att hissas ner. Eller hissandet i sig är det väl inget fel på, men hon har suttit kvar i korgen och stirrat upp med en befallande min om bara säger en sak; "Hissa mig hem. Nu" Men idag skuttade hon till och med ur korgen och nosade i barnfamiljens trädgård mittemot. Progress. Livet blir så mycket enklare om hon kan trötta ut sig och leka på egen hand, vissa dagar känner man bara inte för att vifta runt med leksaksråttor och fladdrande vippor.

Alla är så facinerade över att hon kommer när man ropar och att hon vet hur korghissen fungerar. Hon lärde sig faktiskt med en gång, men tror att förra sommarens längtan efter män snabbade på inlärningen lite, ungefär som att jag vet att tåget till Amsterdam tar mig till barer med raggmöjligheter :-)
Tisdag 2 Mars och vårsol!!

För det första; vårsolen har äntligen börjat titta fam och hela jag myser; inget famlande i mörkret om morgnarna längre!! Och ljust när man åker hem från jobbet!

Hela den här veckan är jag på kurs för att lära mig bli en mer effektiv, lyhörd och snärtigare ledare. Mina chefer har visst upptäckt att även supervisors behöver utvecklas för att känna sig stimulerade, väldigt välkommet avbrott i vardagen som annar är fylld med statistik, performance reviews och att peppa andra.

Enligt träningsmodellen som används så inleddes denna kurs med ett test för att ta reda på vilken ledartyp man är. Jag är ledartyp "Parent", vilket innebär en som tar hand om och ser till att alla mår bra, den som bara vill att alla ska vara en stor lycklig familj typ. Tell me something new!

I vilket fall som helst, i det stora ganska intressant eftersom vi alla har våra svagheter att jobba med och tränare analyserde inte bara isär mitt beteende men även de andra 7 deltagarna (som f.ö är kollegor). Vi är en salig blanding av olika egenskaper, intressant..

Men nu till något ännu mer intressant; Zumba om en timme!!


RSS 2.0