< Till bloggens startsida

Kebnekaise

Nu var det en stund sen igen sen lilla bloggen fick lite uppdateringar.
Jag har nu varit på Kebnekaise fjällstation i två händelserika veckor. Vistelsen började med ett snökaos som nästan gjorde att jag förlorade min fina lilla mac och telefonen. Men i slutändan kom både jag och mina små klenoder fram säkert. Sen var det ju det kraschade planet.. och en massa militärer och poliser. Det var något kaotiskt här på stationen, men jag är imponerad över att allt har gått runt så himlans bra. På något konstigt sätt är jag inte alls förvånad att jag bestämde mig för att dimpa ner just där ett flygplan kraschar, det verkar vara en del av mitt liv att hamna i situationer som är minst sagt.. annorlunda. Och som ofta handlar om liv eller död...
Det är nog svårt att fatta för den som inte är här, men tillgången på saker är inte riktigt densamma som på tätbefolkad ort. Tar något slut så kan man inte bara gå till affären om man säger så. Men det gör också att man uppskattar det där som man vanligtvis tar för givet. Som färsk frukt till exempel, åhhh vad jag ska frossa i det när jag kommer hem. Hem blir det torkade aprikoser och russin. Eller glass, hmmm.
Pratade med mamma igår och hon berättade att våren verkligen kommit till stockholm, att hon satt på balkongen och solade. här kan solen visst lysa ibland, men det är meter med snö och täckbyxor är ett måste om man ska vara ute en längre stund.
På mina morgonpromenader brukar jag stöta på ett par älgar som står och ser dåsiga ut, bara det!
Jag har inte sett en bil på 14 dagar, det ska bli så kul att se hur det känns att komma tillbaks till civilisationen om en månad.
Jag har kommit in i jobbet riktigt bra, älskar att stå i receptionen och möta allt folk, vilken skillnad från att sitta på kontor bakom dator 24/7! Nu är det bestämt att jag även ska köra sommarsäsongen, jättekul!
Här uppe råder ett helt anna tempo än det jag är van vid, speciellt på fritiden. Jag har verkligen kommit till ro med mig själv på ett så härligt sätt, och känner inte den där prestationspressen, helt underbart. Jag ska göra allt för att ta med mig den känslan var jag än befinner mig. Harmoni.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?
Trackback
RSS 2.0