< Till bloggens startsida

Det gick bra!

Första dagen på nya jobbet, det gick bra, puh!
Chocken har lagt sig över det faktum att jag är för en gångs skull var den yvigaste och pratigaste. I Amsterdam jobbade jag i en väldigt internationell miljö och bland spanjorer, italienare och fransmän så hörde jag lätt till den lugnaste kategorin.

Mitt team består av 8 män i varierande åldrar. De får helt enkelt lära sig att gilla söta blommor i emails, för det gör jag!

Nu ska jag snart krypa ner i sängen, efter jobbet tog jag en riktig långpromenad som känns i hela kroppen. Hela jag behöver 8 timmars skön sömn :-)

Ps förresten helt fantastiskt vackert att färdas genom stockholm på morgonen, ska försöka komma ihåg kameran i morgon.


Innan natti

.. var förresten på Grönan igår och det var alldeles otroligt kul. Fem-kamp med vänner jag inte träffat på läänge, och lite nytt folk. Otroligt sköna människor, de gav mig hopp om att Stockholm kan bjuda på otroligt mycket kul.
I fredags hamnade jag på caféet, det var väl sådär.. timmen var antagligen för tidigt, det kändes i varje fall varken spontant eller kul. Framöver när ekonomin stabiliserat sig (om ni visste hur dyyyrt det är att flytta) så ska jag unna mig en helkväll ute.

Nästa gång vill jag i alla fall köpa åkband o bara köra, vilken otroolig kick. Pratade med mamma i telefon igår, hon lät orolig, trodde att jag druckit alldeles för mycket. Stämbanden var inte riktigt med på att jag skrek i 2 minuter i sträck:-) Man ser till och med min dinglande fot på bilden, de som spretar mest :-)Nu ska jag ladda, ladda, ladda för morgondagen, nytt jobb och nya kollegor. Så skitskraj att jag inte ens kan tänka på det. Håll tummarna för lilla mig!

Flytten

Alltså, som vanligt är jag en lat säl på att uppdatera bloggen, men nu känner jag på mig att ett skrivar-ryck är på G. Får se hur länge det håller i sig den här gången :-)

Jag har alltså tillbringat precis 1 vecka i Stockholm. Efter 6 år i Holland känns skillnaden otroligt påtaglig. På gott och ont. Bara grejen att boka "tvättstuga". Eller att gå ner på affären och köpa tunnbröd och fiskbullar. Det känns otroligt lyxigt eftersom de varorna bara har funnits i dagdrömmarna, där i Holland. Den största skillnaden är ändå människorna. Hur det än är, i Holland är nästan allt tillåtet, folk röker joint istället för att dricka, hur många turister har man inte mött som bestämt sig för att stanna just av den anledningen?

Här hemma fortsätter jag att sticka ut: jag har ju bott i Holland. Folk nästan tittar lite snett, ungefär "vad är det för fel med dig som inte har stadgat dig här hemma??"

Jo.. det är väl en massa fel på mig :-) men jag tycker jag är ganska ok ändå mend alla mina brister. Tror det är största skillnaden med att bo utomlands, man får liksom en ödmjukhet för det som är annorlunda och inte likadant som en själv.

Jag är lycklig över att vara hemma i Sverige igen. Jag är också skiträdd. Men rädslor ÄR till för att övervinna..

RSS 2.0