< Till bloggens startsida

Bless under sin favoritbild


Kvällen

Det blev en väldigt lugn söndag, typ noll aktivitet och massa slöande i soffan. Precis vad jag behövde!
Jag har precis läst ut boken "Jag gifte mig med en bigamist", sann story om en kvinna som gifte sig med en man som utgav sig för att vara CIA-agent. Hon gick på rubbet men efter 6 år visade det sig att han var gift med flera och hade 5 barn med en annan kvinna, så mycket var det för CIA-agent. Undercover absolut men inte riktigt som hon hade tänkt sig. Snacka om blåsning big time! Där gick hon omkring oh trodde hon levde med värsta stålmannen som var ute på livsviktiga räddavärlden-updrag. Snopet värre. Kanske inte är så tokigt att vara singel ändå:-)

Jag gick på zumba i morse men blev grymt besviken eftersom "min" instruktör var sjuk och hade ersatts av en stursk gaphals som trodde hon var bäst. Boring var bara förnamnet, ska aldrig mer gå på en klass som hon håller. Jag blev bara irriterad över hur gapig hon var och hur tråkigt koegrafin var, bläää. Gick och bjöd mig själv på lite pimp i form av lyxig nattcreme. Har även köpt hem te och honung, väldigt gott i den här stormen som har varat sen i morse.
Hela huset skakar, väntar bara på att taket ska lossna, med den holländska standarden kan man aldrig veta..
Var är våren???? Borde den inte titta fram snart, den där solen som man bara har lite vaga minnen av vid det här laget. Holland på vintern är illa. Mer illa än Sverige som åtminstone bjuder på snö, lusseullar, semlor, och riktiga vinterkläder.

Strax ska jag krypa ner i soffan med min mensmage igen, hoppas den känns mindre svullen i morgon, vill inte sitta på jobbet som en trött träskpadda.

Söndag

Låg hemma som en lat säl hela dagen igår, väldigt skönt. Tror jag behöver vila lite emellanåt också. Jag har varit så himl aaktiv de senaste veckorna, för en gångs skull så bara tog jag det bara lugnt. I frdags blev det många öl och jag kände mig ruskigt sliten igår. I dag kom svaret på varför jag blev så seg; det är De Där dagarna i månaden när man känner sig som en pluffsig bitch; mens:-(
Fattar inte, trodde det skulle bli mindre jobbigt med åren, men det verkar som om det blir VÄRRE för varje gång. Kanske min kropp skriker till mig att jag är fertil eller nåt, i alla fall sjukt jobbigt att känna sig så glåmig.

Det var i alla fall trevligt i Fredags, träffade några som jag inte sett på evigheter.

I veckan ska jag på kurs så känns faktiskt riktigt kul att gå till jobbet. Inte bara sitta framför datorn med samma jox hela tiden. Att för en gångs skull få sitta och ta emot kunskaper och att inte vara ansvarig känns som rena lyxen. Ska anmäla mig till så många kurser min chef vill betala för mig :-)

Kajka gratis

I Holland bjuder de på magknip i form av blaskigt kaffe när tågen är inställda. I Stockholm kan man i alla fall kajka runt gratis en vecka... ok kompensation, men faktiskt lite självklar när man uppmanar alla att lämna bilen hemma för att tillsammans åka som en enda stor familj i kollektivtrafiken
http://www.dn.se/opinion/debatt/vi-bjuder-resenarerna-pa-en-veckas-resande-med-sl-1.1052180


Freeeedag

Bra sak:  Det är Fredag

Dålig sak; Jag har sovit som en kratta.

Holländare verkar ha en fetish för att veta vad andra pysslar med eftersom husen de bygger konsekvent ser till att du vet exakt vad dina grannar gör.

21:30 Någon kommer hem
22:30 Någon går på toaletten (vaknar o somnar om)
23:00 En till kommer hem kommer hem (vaknar o somnar om)
23:30 Någon drar igång fläkten som surrar i hela huset (vaknar o kan inte somna om)
00:30 Någon går på toaletten (fortfarande vaken och kokar)
01:00 Stiger upp rasande o dunsar lite med stegen för att ge igen (superbarnsligt och absolut inte bra för grannsämjan)
01:30 Fortfarande vaken, går upp och röker
01:35 Ser nageltången och klipper på måfa lite tånaglar
01:40 Dricker ett stort glas med vatten )antagligen hör hela hu
01:45 Katten blir nervös och undrar vad jag håller på med, kommer och biter mig i näsan
02:00 Går och kissar (antagligen väcker jag hela huset)
02:15 Ligger i sängen och försöker andas lugnt, somnar till sist
05:30 Katten hungrig, kommer och väcker mig genom att dra i en hårtest
05:40 Efter matat katten, tillbaka till sängen
06:30 Dags att gå upp

My God vilken natt! Ska seriöst säga till hyresvärden att fixa väggarna, folk måste ju kunna leva utan att hela grannskapet vet om det.

I vilket fall som helst, nu är det Fredag, och inte vilken Fredag som helst; Det är lönefredag OCH sista Februarifredagen, tack och lov att denna mörka månad är över. Våren är på ingång (om än lite seg i stegen)...Long time no seen

Så har det gått veckor igen sen jag skrev senast, huvudet har varit så fullt av så mycket annat jox. Liten uppdatering:

1. Jag har fått nytt kontrakt på jobbet, så nu kan jag simma lugnt i ett år till. (förra året var kaos, fick vänta in i det sista på svar och var ett litet nervknippe när kontrakte väl var bekräftat).

2. Jag är blond igen. Bestämde mig för att gå tillbka till min ursprungliga färg. Satt en hel lördag med klet i håret hos frisören. När de först visade året efter förgborttagningen så fick jag panik, morot var det ända jag tänkte på, när de tog bort handduken. Frisören me, hon bad mig flytta till en stol längre in i salongen, antagligen för att passerande potentille kunder inte skulle se mig, taskig marknadsföring. Men ialla fall, med lite färg och lite blekning blev det toppen.

3. Jag vet det låter osannolikt, men jag håller faktiskt på att spara pengar. Vuxenpoängen bara ramlar in, jag har nämligen en Budget :-). De skrattar åt mig på jobbet eftersom det är långt ifrån den shoppaholic de känner. Men vänta bara ska ni få se, jag ska bli rik som Joakim von Anka, och sen ska jag...chilla :-)

Annars har det mest varit som vanligt; jobbar och gymmar lite om vartannat. Träffade på en blottare förrra lördagen, ett lite annorlunda avbrott lördagsrutinen. Jag började gapskratta, antar att gubben hade förväntat sig en annan reaktion. Men med den hängbuken och outfiten kunde man inte göra annat.

Jag var också på en "date" med killen som bor vägg i vägg. Tips; dejta aldrig grannar, du får liksom dras med dem oavset du vill eller inte. Han var den snålaste, mest självupptagna tönt jag träffat. Han satt och förklarade att han aaaldrig köper drinkar ute för att det är så dyrt. Vi satt och drack ljummen öl hela kvällen tills jag sa att nu är det min tur att handla. Då beställde han minsann en coctail!!! Jag var så sur att jag drog hem. Men som sagt, bara en vägg som skiljer oss åt, önskar att vi aldrig gått ut över huvud taget.

Lyckades också äta lunch gratis på IKEA i söndags eftersom en tjej som brukar gå på samma zumbaklass har jobbat där. VI stod och snackade i söndags och jag sa att jag borde åka till IKEA och handla lite svenskt gotta.
Hon frågade om vi inte kunde luncha där eftersom det är hennes tidigare jobb. Sagt och gjort; kötbullar med lingon, glass och pannkakor blev det. Bra att man har lite användbara kontakter här i Haarlem :-)
(Blev inget matshoppande då, så får se om jag kommer iväg på lördag)

I dag är det Lönedag, jippie! Jo, jag ska spara den här månaden med, men framförallt ska jag köpa några belöningar i form av kläder för att jag varit så duktig på att spara!!

RSS 2.0